Fosfolipidit korjaavat vaurioita

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta (lataa koko e-kirja NYT ILMAISEKSI tästä).

Hyvän terveyden ja paranemisen edellytys on, että solut uusiutuvat. Limakalvojen solut uusiutuvat jopa viiden vuorokauden välein, jos ne saavat oikeita rakennusaineita. Ihmisen hermosto, aivot ja limakalvot tarvitsevat erityisesti tärkeitä rasvayhdisteitä.

1_72rgb

Fosfolipidin (lesitiini) rakenne. Fosfolipidissä fosfaattiryhmä liittää ei-lipidimolekyylin diglyseridiin.

Rasvamolekyylit, fosfolipidit, korjaavat tehokkaasti vaurioituneita soluja. Fosfolipidien riittävä saanti vahvistaa immuunijärjestelmää. Eläinlesitiinistä valmistetut neurolipidit ovat tehokkaampia kuin pelkät rasvahappovalmisteet. Ihmissolu on varsinainen rasvayhdisteiden keskus; rasvatutkijoiden arvion mukaan yhdessä solussa on noin 5 000 erilaista rasvayhdistettä.

Kreikankielinen kananmunan keltuaista tarkoittava sana lekithos on antanut nimensä kokonaiselle tärkeälle rasvayhdisteiden eli lipidimolekyylien ryhmälle, lesitiinille. Kananmuna sisältää paljon fosforia, ja myöhemmin lesitiini-nimitystä onkin alettu käyttää ainoastaan yhdestä runsaasti fosforia sisältävästä lipidimolekyyliryhmästä.

Eläinperäisen lesitiinin fosfolipidit ovat ns. rakennelipidejä eli niistä rakentuvat kaikki solukalvot sekä ihmisillä että eläimillä ja osittain kasveilla. Lesitiinejä voidaan näin ollen eristää kasveista ja eläimistä, kananmunien keltuaisesta tai eläinten aivoista ja selkäytimestä. Maailmanlaajuisesti soijakasvia on käytetty lesitiinin raaka-aineena. Fosfolipidikoostumus vaihtelee suuresti riippuen siitä, mistä fosfolipidit on eristetty. Kasveista eristetyt fosfolipidirakenteet eivät ole ihanteellista rakennusmateriaalia ihmislääkinnässä. Niillä ei voi korjata ihmisen (eikä myöskään eläimen) ikääntymisen tai hapetusstressin vaurioittamia solujen rasvarakenteita.

Valmisteessa on vain fosfolipidiyhdisteitä

Teuraseläinten aivokudoksesta ja selkäytimestä valmistettua eläinlesitiinivalmistetta (lecithinum ex animali) on jo vuodesta 1972 alkaen käytetty Suomessa ravintolisänä. Sian aivokudoksesta ja selkäytimestä eristetään valikoivasti uuttamalla vain fosfolipidikomponentit. Kemian professorin analyysitulokset osoittavat, että tuote ei sisällä lainkaan proteiineja vaan ainoastaan solulle tärkeitä fosfolipidiyhdisteitä. Sen kautta ei siten ole mahdollista saada esimerkiksi tartuntaa ns. hullun lehmän taudista. Fosfolipidiuute on siis puhdas rasvauute, joka sisältää imettäväisten hermostoon kuuluvia tuhansia toiminnallisia rasvayhdisteitä. Aivojen kiinteistä aineista noin kolmasosa muodostuu omega-3-sarjan rasvahapoista, varsinkin DHA:sta.

Viime vuosina useissa länsimaissa on lesitiinien päivittäissaanti pudonnut 3 grammasta 0,7–0,8 grammaan, mikä ilmeisesti on liian vähän hyvän terveyden ylläpitoon. Länsimaisen ruokavalion tiedetään sisältävän aivan liian vähän omega-3-sarjan rasvahappoja, mistä seuraa useita vakavia puutossairauksia.

Eläinlesitiinin sisältämä fosfokoliini on eräs solujen keskeisimmistä rasvarakenteista. Se on välttämätön aine mm. maksan hyvälle toiminnalle, koska se suojaa maksaa. Fosfoseriini, fosfokoliini ja alkoksiglyseridit puhdistavat elimistöä myrkyistä ja korjaavat vaurioituneita rakenteita.


Antioksidanttijuoma (AO-juoma)

pakastepala eläinlesitiiniuutetta (2 500 mg)
✦ ✦ ✦
3 palaa viherravintovalmistetta
✦ ✦ ✦
palautusjuomajauhetta 50 g noin ½ litrassa vettä.
✦ ✦ ✦
Sekoita ainekset puoleen litraan vettä ja nauti heti, kun pakastepalat ovat sulaneet.
✦ ✦ ✦
Palautusjuomajauhe sisältää emi-siitepöly uutetta, jossa on hyvin imeytyvää SOD-entsyymiä, vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, monityydyttymättömiä rasvahappoja, fytosteroleja sekä kasvientsyymejä. Jauheen sisältämä proteiini on korkealuokkaista heraproteiini-isolaattia.


Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Päätimme, että parasta mitä meillä on antaa nyt kytevään tilanteeseen, on jakaa Antioksidanttiklinikoiden perustajan, erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja kokonaisuudessaan ILMAISEKSI!

Lataa NYT Kaarlo Jaakkolan kirja “Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla” ILMAISEKSI (norm. 35,90€) TÄSTÄ:

Lataa e-kirja ilmaiseksi tästä >> 

Sivulta löytyy myös 16 ilmaista käytännönläheistä terveysopasta, jotka ovat kaikki toistaiseksi ilmaiseksi ladattavissa (arvo 4,90 € / kpl). Tutustu oppaisiin ja lataa ne koneellesi tästä: http://biomed.fi/ladattavat-oppaat/

PS. Nyt on aika jakaa todellisen ravitsemushoitojen legendan viisauksia koko kansan avuksi! Anna myös läheisellesi mahdollisuus ilmaiseen terveystietoon ja laita e-kirjan ja oppaiden linkit jakoon somessa tai emaililla.

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola