HOMEOPATIA – Biokemian solumineraalit

Solumineraalien avulla poistetaan kehossa eli sen soluissa vallitseva mineraalien puutostila. Solumineraalit on valmistettu Euroopan maaperästä saatavista puhtaista kivennäisaineista, joita kaikkia ihmisellä on myös luonnostaan veren ja kehon rakennusaineina.

Saksalainen lääkäri Dr. Schüssler pani 1800-luvulla tutkimuksissaan merkille, että kehossa ja sen jokaisessa solussa on mineraaleja. Dr. Schüsslerin tutkimustulokset osoittivat, että kehossa vallitseva mineraalien puutostila aiheuttaa toimintahäiriöitä ja niiden seurauksena sairauksia. Lääkäri Schüssler rakensi terapiansa sille, että yksi kehon pienimmistä yksiköistä – solu – voi hyvin silloin kun se on mineraalitasapainossa, joten tavoite on saada solun kivennäisainevarastot kuntoon.

Dr. Schüssler hiersi mineraalit huhmareessa maitosokeriin – puolestaan täysin itse kehittämällään menetelmällä – saadakseen mineraalin mahdollisimman hienoon muotoon. Schüsslerin ajatus oli, että kun mineraali on hienossa muodossa eli sen molekyylirakenne hajotettu, se läpäisee soluseinämän helpommin ja pystyy solun sisällä aktivoimaan solun hakeutumaan tasapainoon kyseisen mineraalin suhteen.

1800-luvun puolivälissä ei vielä molekyyleistä ollut tietoa, mutta nyt voimme ymmärtää tuon logiikan niin, että pyritään pitämään mineraalimolekyyli mahdollisimman irrallaan muista kemiallisista liitoksista paitsi tabletin maitosokerista. Kun tabletin maitosokeri liukenee suussa, vapautuvat sen suojassa olleet mineraalimolekyylin hieromalla hajotetut osaset ja kulkevat suun limakalvolta suoraan verenkiertoon, läpäisevät soluseinämän helposti ja korjaavat solun sisäistä mineraalitasapainoa ja puutostilaa.

Lääkäri Schüssler hiersi mineraalit, jotta ne voisivat helpommin läpäistä soluseinämän. Näin syntyivät solumineraalit (saksal. Schüsslersalze). Kivennäisaineita laitetaan solumineraali-tablettiin lähtökohtaisesti paljon, jotta mineraalimolekyylejä olisi mahdollisimman paljon liikkeellä ja mahdollisimman monen solun mineraalitasapainon aktivoiminen saataisiin aikaiseksi. Molekyylien kokonaismäärä on kuitenkin niin pieni, ettei yliannostuksen mahdollisuutta ole, ja koska solumineraalit ovat kaikki elimistölle tuttuja ja tarpeellisia rakennusaineita, ei edes vahingossa otettu solumineraali voi olla haitaksi tai aiheuttaa ei-toivottuja reaktioita.

Yhdessä 250mg solumineraali-tabletissa on kivennäisainehierrettä joko yksi osa miljoonasta tai yksi osa miljardista (nrot 1, 3, 11) grammaa eli alle 1% ja loput 99% on maitosokeria.

Solumineraaleilla poistetaan puutostiloja solussa aktivoimalla solumuistia ja solun aineenvaihduntaa ja auttamalla solua palauttamaan mineraalitasapaino sisällään. Niinpä on luonnollista, että vastakkaisiin oireisiin (esim. kuivat tai vuotavat silmät) suositellaan samaa solumineraalia. Kun solut ovat tasapainossa, myös esim. silmien nestetasapaino on kunnossa.

Artikkeli: Provita Oy:n luontaistuotealan ammatillinen koulutus. Luonnonmukaisen terveydenhoidon kurssi (Lääkintäjärjestelmät. FM Marketta Hoogesteger. Ravitsemusterapeutti, MMM Marja Ruuti. 2016).

Haluatko lisätietoa luontaistuotealan koulutuksista?
Opiskele itsesi unelma-ammattiin luontaistuotealalle!

Lisätietoa saat tästä: www.provitakoulutus.fi