Tämä on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista. ja toteutettu mainosyhteistyönä Biomedin kanssa.
Molempia voi käyttää elintarvikkeena, mutta pellavarouheessa on merkittäviä etuja verrattuna kokonaisiin siemeniin.
◊ Ravintoaineet imeytyvät rouheesta paremmin kuin kokonaisista pellavasiemenistä.
◊ Lima-aines irtoaa helpommin rikotuista siemenistä kuin kokonaisista.
◊ Rouhetta suositellaan liotettavaksi kymmeniä minuutteja, siemeniä useampi tunti.
◊ Rouhe säilyy hyvin, koska rasvasta on poistettu suurin osa.
◊ Liottamattomat, kokonaiset pellavansiemenet kulkeutuvat elimistön läpi lähes muuttumattomina.
Kiinnostaisiko sinua kokeilla täysin kotimaista pellavarouhevalmistetta ryyditettynä marjajauheilla?
Tilaa tästä kotiin toimitettuna ja kokeile!
© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola