Luonnonmukainen ”antibioottilääkitys”

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta.

Nykyään antibioottilääkityksellä on mittavat suhteet. Antibioottihoidon ongelmien ydinkysymys on potilaan oma immuniteetti. Farmakologisella tukilääkityksellä voidaan nostaa potilaan immuniteettiä tehokkaasti ja nopeasti ja siten katkaista tulehduskierre, jolloin ei tarvita toistuvia antibioottikuureja.

Biologinen lääketiede kehittyy vauhdilla. Vuosikymmenien aikana on kehitetty useita ns. luonnon antibiootteja, joilla on osoitettu olevan bakteereja, sieniä ja viruksia tappavia ominaisuuksia. Tämän ryhmän valmisteilla voidaan muuttaa ruoansulatuskanavan mikrobien tasapainoa hyvään suuntaan. Eräs tällainen valmiste on greipinsiemenöljyuutekapseli 75 mg. Se on luonnollinen vaihtoehto hiivan häätöön ja suoliston bakteerikantojen tervehdyttämiseen. Tuote sopii hyvin vegaaneille, koska siinä on selluloosakapseli. Toimintaperiaatteena on, että greipinsiemenöljyn aktiiviset rohdoskomponentit tuhoavat haitallisten mikrobien soluliman kalvostoja, jolloin aminohappojen imeytyminen estyy ja mikrobien solunsisäiset kevyet molekyylit vuotavat ulos. Haitalliset pieneliöt kuolevat ja probioottiset bakteerit saavat lisää elintilaa.

Greipinsiemenöljyuutetta on käytetty maanviljelyksessä homeiden ja sienien torjuntaan, kalan ja siipikarjan desinfektioaineena ja eläinten rehun homeen estäjänä. Sitä on käytetty myös ruoka-aineiden säilöntäaineena ja veden käsittelyssä. Tutkimusten mukaan greipinsiemenöljy tehoaa moneen keskeiseen bakteeriin, virukseen ja parasiittiin, kuten E. coli, candida, stafylokokki, streptokokki, salmonella, pseudomonas, klebsiella, shigella, legionella, klamydia, helikobakteeri, herpes ja giardia. Sitä voidaan pitää laajakirjoisena antimikrobivalmisteena, joka laboratoriossa tehtyjen tutkimusten mukaan mahdollisesti tehoaa noin 800 bakteeriin ja noin 100 sieneen. Suurillakaan annoksilla ei ole todettu myrkyllisiä vaikutuksia. Sitä pidetään yleisesti turvallisena valmisteena.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Vatsa kuntoon -pokkari tästä!

Tilaa tästä!

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola