Kauppa

Erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan vastaanotolla -julkaisu

5,00 sis. ALV

Kaarlo Jaakkola – Ravitsemushoitoa Suomessa jo vuodesta 1976

 

Tämä lehti on kunnianosoitus Antioksidanttiklinikoiden perustajan, kirurgian erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan uralle. Julkaisu on tehty yhteistyössä Luontaisterveys lehden kanssa. Lehdessä on koottu kaikki ”Erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan vastaanotolla” –palstalla ilmestyneet artikkelit noin kahden vuoden ajalta. Lehden artikkeleissa perehdytään monipuolisesti ravitsemushoitoihin ja tavallisten ihmisten hoitokokemuksiin niistä.

tuotetunnus (SKU) 114 Osastot: ,

Kuvaus

Tänä vuonna tulee kuluneeksi jo 40 vuotta siitä kun Kaarlo Jaakkola perusti ensimmäisen Antioksidanttiklinikan Kristiinankaupunkiin. Se oli silloin Suomessa ainoa lääkärikeskus, joka perinteisen lääketieteen lisäksi hoiti potilaita ravitsemushoidoilla. Ihmisten kiinnostus oli niin suurta, että klinikalla oli aina ruuhkaa. Nykyään Antioksidanttiklinikoita on kolme, joista Helsingissä Kruunuhaan lääkärikeskuksessa ottaa vastaan 10 ravitsemukseen perehtynyttä lääkäriä. Lisäksi toimipisteet löytyvät Oulusta ja edelleen Kristiinankaupungista.

Kaarlo Jaakkola kiinnostui rappeutumissairauksiin liittyvistä ravitsemusongelmista jo 1970-luvun puolivälissä tutustuttuaan syövän immunoterapiaan ja tukihoitoon erilaisilla ravintotekijöillä oman aikansa edelläkävijän, immunologian dosentti Thomas Tallbergin johdolla. Selkämeren aluesairaalan silloisena ylilääkärinä Kaarlo Jaakkola melko pian havaitsi kirurgin työssään, että näillä menetelmillä voitiin hämmästyttävän paljon edistää leikkauspotilaan toipumista ja estää komplikaatioita.

Antioksidanttiklinikoilla on hoidettu kymmeniä tuhansia potilaita käyttäen apuna elimistön ravitsemustilaa selvittäviä tarkkoja laboratoriomittauksia, joissa selvitetään elimistölle välttämättömiä vitamiini-, hivenaine-, kivennäisaine ja rasvahappotaseita. Ilman mittauksia on mahdoton tietää ravitsemuksen todelliset tarpeet. Mittausten perusteella määrätään resepteillä potilaalle yksilöllinen tukilääkitys ravintolisillä, sekä annetaan ruoka ja elintapasuosituksia.

Euroopan Unionin kliinisen ravitsemuksen yhdistys ESPEN eli The European Society for Clinical Nutrition and Metabolism on virallisissa ohjeissaan todennut, että syvällisempi ravitsemustilan tutkiminen edellyttää eri ravintotekijöiden, kuten vitamiinien ja hivenaineiden laboratoriotutkimisen. Suomessa tätä tahoa vastaa Fispen, joka perustettiin vuonna 2012. Nämä yhdistykset edistävät ravitsemushoidon tärkeyttä, jotta se tulisi entistä oleellisemmaksi osaksi potilaan sairaanhoitoa.

Miksi ihmiset siis sairastuvat ja kärsivät vajaaravitsemuksesta, vaikka ruokaa on riittävästi?

Tästä lehdestä voit lukea kannustavia potilaskertomuksia, joissa ravintopuutosten korjaaminen on näytellyt tärkeää roolia potilaan tervehtymisessä.

Tutustu myös Kaarlo Jaakkolan kirjoihin tästä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan vastaanotolla -julkaisu”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaarlo Jaakkolan uutuuskirja nyt tilattavissa! Tutustu tästä!