VEHNÄNORAS – Vuoden rohdoskasvi 2014

Vehnänoras

Sana “vehnä” saa monet nykyajan terveystrendejä seuraavat ihmiset kavahtamaan.

Teollisissa vehnätuotteissa ei todellakaan ole paljon hurraamista koska lähes kaikissa niistä tehdyissä valmisteissa tarpeelliset kuidut, kivennäisaineet, alkiot ym. vähänkin hyödyllinen on “kuorittu pois”. Lisäksi moni on herkistynyt viljoille joista pahin herkistäjä on tiettävästi juuri vehnä. Gluteeniton/viljaton ruokavalio on tuonut helpotusta mitä erilaisimpiin vaivoihin, etenkin vatsan ja suoliston ongelmiin.

Aivan eri asia on kuitenkin vehnänjyvistä kasvatettu oras. Vehnänoras on gluteenitonta ja se luokitellaan orasvaiheessa kasvikseksi. On siis kaksi täysin eri asiaa käyttää vehnänorasta kuin vehnää viljana. Vehnänoras sisältää paljon aineita jotka edistävät elimistön terveyttä. Se sisältää runsaasti mineraaleja, vitamiineja, aminohappoja, lehtivihreää ja paljon elimistölle hyödyllisiä entsyymejä. Entsyymit auttavat ruoka-aineita pilkkoutumaan. Ilman entsyymejä suolistoltamme kuluisi viikkoja sulatella ateriaamme.

Maapallolla on n.4700 ruoholajia ja lähes kaikki ovat syötäväksi kelpaavia. Laiduntavat eläimet syövät ainoastaan ruohoa, mutta muutkin eläimet syövät ruohoa sairastuessaan. Ruohot pitävät eläimet terveenä. Myös ihmisen terveys hyötyy monella tavalla näistä vihreistä ruohoista, joista monista voi tehdä esimerkiksi vihermehuja. Mitä vihreämpi kasvi sen enemmän lehtivihreää. Vehnänoras on yksi lehtivihreän parhaimpia lähteitä maanpäällisistä kasveista.

Haluatko kokeilla Biomedin laadukkaita vihervalmisteita?

Tilaa Biomedin vihervalmisteita nyt nopealla toimituksella tästä >>

Tilaa Biomedin vihervalmisteita nyt nopealla toimituksella tästä >>