Kurkuma

Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta.

Kurkuma antaa keltaisen värin curry-mausteseokselle. Kurkuma on Aasian maissa tärkeä mauste, mutta myös rohto, jota ayurvedinen ja kiinalainen lääketiede ovat käyttäneet vuosisatoja mm. maksa- ja sappivaivojen hoitoon, ruoansulatuksen parantamiseen ja tulehdusten lievittämiseen.TM_s265_72_83

Kurkuman vaikuttaviin ainesosiin kuuluva kurkumiini on voimakas antioksidantti, joka sammuttaa tulehduksia, edistää maksan detoksifikaatiota ja alentaa kolesterolia sekä toimii kipulääkkeenä. Kurkumauutteella on pystytty eläinkokeissa pysäyttämään maksakirroosin eteneminen.

Kurkumiini voidaan eristää ja väkevöidä ja saada aikaan maustetta vahvempia vaikutuksia. Kurkuman maustekäytölläkin on vaikutusta antioksidanttina ja tulehdusten ehkäisijänä. Kurkuma on inkiväärikasvi, joten inkiväärille yliherkkä ei aina siedä kurkumaakaan.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Marja Ruutin Terve maksa -kirja nyt -15% alennuksella alennuskoodilla ”tervemaksa”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”tervemaksa” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus astuu voimaan.

© Mividata Oy ja Marja Ruuti