Artikkelit

  • Rohdosten vaikuttavat aineet – osa 4/8. Eteeriset öljyt

    Aktiivisesti vaikuttavat aineet voidaan jakaa kahteen pääryhmään: niihin, jotka vaikuttavat tarkalleen määrätyllä tavalla ihmis- tai eläinelimistössä, ja niihin, joiden vaikutus elimistöön on epämääräisempi, mutta kaikesta huolimatta hyödyllinen. Ensin mainittuun ryhmään kuuluvat synteettiset lääkkeet ja esim. myrkyllisiä aineita sisältävät kasvit ja toiseen vaarattomat kasvirohdot. Monet myrkyttöminä pidetyt yrtit voivat vaikuttaa myrkyllisesti, jos niitä käytetään asiantuntemattomasti. Siksi lääkeyrttejä […]

    Read more

  • Rohdosten vaikuttavat aineet – osa 3/8. Saponiinit

    Aktiivisesti vaikuttavat aineet voidaan jakaa kahteen pääryhmään: niihin, jotka vaikuttavat tarkalleen määrätyllä tavalla ihmis- tai eläinelimistössä, ja niihin, joiden vaikutus elimistöön on epämääräisempi, mutta kaikesta huolimatta hyödyllinen. Ensin mainittuun ryhmään kuuluvat synteettiset lääkkeet ja esim. myrkyllisiä aineita sisältävät kasvit ja toiseen vaarattomat kasvirohdot. Monet myrkyttöminä pidetyt yrtit voivat vaikuttaa myrkyllisesti, jos niitä käytetään asiantuntemattomasti. Siksi lääkeyrttejä […]

    Read more

  • Rohdosten vaikuttavat aineet – osa 2/8. Glykosidit

    Aktiivisesti vaikuttavat aineet voidaan jakaa kahteen pääryhmään: niihin, jotka vaikuttavat tarkalleen määrätyllä tavalla ihmis- tai eläinelimistössä, ja niihin, joiden vaikutus elimistöön on epämääräisempi, mutta kaikesta huolimatta hyödyllinen. Ensin mainittuun ryhmään kuuluvat synteettiset lääkkeet ja esim. myrkyllisiä aineita sisältävät kasvit ja toiseen vaarattomat kasvirohdot. Monet myrkyttöminä pidetyt yrtit voivat vaikuttaa myrkyllisesti, jos niitä käytetään asiantuntemattomasti. Siksi lääkeyrttejä […]

    Read more

  • Rohdosten vaikuttavat aineet – osa 1/8. Alkaloidit

    Aktiivisesti vaikuttavat aineet voidaan jakaa kahteen pääryhmään: niihin, jotka vaikuttavat tarkalleen määrätyllä tavalla ihmis- tai eläinelimistössä, ja niihin, joiden vaikutus elimistöön on epämääräisempi, mutta kaikesta huolimatta hyödyllinen. Ensin mainittuun ryhmään kuuluvat synteettiset lääkkeet ja esim. myrkyllisiä aineita sisältävät kasvit ja toiseen vaarattomat kasvirohdot. Monet myrkyttöminä pidetyt yrtit voivat vaikuttaa myrkyllisesti, jos niitä käytetään asiantuntemattomasti. Siksi […]

    Read more

  • Antroposofinen lääkintä

    Antroposofia on katsomustapa, joka pyrkii ihmisen ja maailman henkisyyden tiedostamiseen, ja joka näkee tämän tiedostamisen ilmenevän kulttuurin ja sosiaalisen elämän konkreettisena kehityksenä. Liikkeen pani alulle saksalainen Rudolf Steiner 1920- luvulla. Antroposofia on kaikki elämänalat kattava katsontatapa. Sen osa-alueita ovat esimerkiksi Steiner-pedagogiikka ja biodynaaminen viljely. Antroposofisessa parantamistaidossa luovuuden ylläpitäminen on tärkeää: taideterapiassa käytetään värejä ja muotoja, […]

    Read more

  • Biotalous pönkittää luontaistuotealaa

    Biotalous luo nostetta monelle elinkeinoelämän sektorille. Myös luonnontuotealalle on tarjoutunut historiallinen mahdollisuus hyödyntää biotalouden ansiosta vahvasti nouseva terveys- ja hyvinvointitrendi. Harvalla maalla on luonnontuotealan kilpailutekijöinä meihin verrattava pohjoinen arktisuus ja puhdas luonto. Lisäksi Suomessa on maailman suurin luonnontuotteiden luomukeruualue. Nämä vahvuudet on syytä hyödyntää sijaintimme ja luontomme tarjoamina lisäetuuksina. Kauppa, ehkä osin huomaamattaan, on keskeinen […]

    Read more

  • BIOTIINI B7 – H-vitamiini

    Mitä vitamiinit ja kivennäisaineet ovat, miksi niitä tarvitaan ja miten niitä käytetään? Tietomme vitamiineista sekä kivennäis- ja hivenaineista suojaravintoaineina ovat elintärkeitä. Huolehtimalla ravitsemuksesta voimme varmistaa hyvän terveyden ja parantaa vaivoja, mutta myös ehkäistä sairauksia ja ikääntymiseen liittyvää rappeutumista. Ruokien ravintoainekoostumus on heikentynyt ja siksi emme saa riittävästi vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita ravinnostamme. Vitamiinit ovat epäyhtenäinen […]

    Read more

  • Hitaat ja nopeat hiilihydraatit – Tunnistatko erilaiset hiilihydraatit ja tiedätkö niiden tarkoituksen ruoansulatuksessa?

    Hitaat hiilihydraatit antavat tasaisesti energiaa, nostavat verensokeria hitaasti ja pitävät sen tasaisena pitkään. Niitä löytyy ruoasta, jossa sulamaton ja imeytymätön kuitu on tallella tärkkelyksen ja sokerin rinnalla. Nopeat hiilihydraatit nostavat verensokerin nopeasti korkealle, mutta sitä seuraa verensokeriaalentava insuliiniryöppy, joka varastoi sokeria rasvaksi ja vie verensokerin herkästi väsyttävän matalaksi. Sokeriruo’osta tai –juurikkaasta eristetty valkoinen sokeri on […]

    Read more

  • Hiilihydraatit, mihin tarvitaan?

    Hiilihydraateista puhuttaessa mennään ravinnon alkulähteille. Yhteyttämisessä eli vihreissä kasveissa auringon valon avulla tapahtuvassa veden ja hiilidioksidin muuttumisessa syntyy yksinkertaisia sokereita, monosakkarideja, joita ovat glukoosi eli rypälesokeri, fruktoosi eli hedelmäsokeri sekä galaktoosi, joka on maitosokerin eli laktoosin osa. Monosakkarideista muodostuu yhteenliittymällä monimutkaisempia hiilihydraatteja eli disakkarideja, joissa on kaksi monosakkaridia rakenneyksikkönä, oligosakkarideja, joissa on 2-5 monosakkaridia sekä […]

    Read more

  • HOMEOPATIA – Biokemian solumineraalit

    Solumineraalien avulla poistetaan kehossa eli sen soluissa vallitseva mineraalien puutostila. Solumineraalit on valmistettu Euroopan maaperästä saatavista puhtaista kivennäisaineista, joita kaikkia ihmisellä on myös luonnostaan veren ja kehon rakennusaineina. Saksalainen lääkäri Dr. Schüssler pani 1800-luvulla tutkimuksissaan merkille, että kehossa ja sen jokaisessa solussa on mineraaleja. Dr. Schüsslerin tutkimustulokset osoittivat, että kehossa vallitseva mineraalien puutostila aiheuttaa toimintahäiriöitä […]

    Read more

  • Sivu 1 of 101
Kaarlo Jaakkolan uutuuskirja nyt tilattavissa! Tutustu tästä!