Immunoterapian uusi kukoistuskausi ja historian opetukset

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Syöpäsairauksien ravitsemushoito tapausselostusten valossa -kirjasta

(Tämä osa  kirjasta on lainaus Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta luvusta Syöpäsairaudet, kirjasta Terveen elämän salaisuudet osa 4 (WSOY 1989).)

Immunoterapian uusi kukoistuskausi

Historiallisesti syövän immunoterapian hoitotulokset ovat olleet vaatimattomia. Mutta huonoja ovat olleet muutkin hoidot paitsi ajoissa tapahtunut leikkaushoito. Pettymyksien takia monet asiantuntijat ovat kokonaan hylänneet immunoterapian. Myös monet suomalaiset asiantuntijat ovat kirjoittaneet erittäin negatiivisesti syövän immunoterapian mahdollisuuksista. BCG:tä 1970-luvulla maahamme tuonut immunologi professori Olli Mäkelä kirjoittaa pettyneenä kirjassa Syövän biologia: ”Surullista on se, että kolmea poikkeusta lukuun ottamatta luotettavasti suoritetut tutkimukset viittaavat immuunihoidon tehottomuuteen”. Surullista on myös se, että tehtyjen virheiden vuoksi tuomitaan perusidea, kun päinvastoin tulisi oppia tehdyistä virheistä.

Historian opetukset

Vuosikymmenien aikana saadut huonot hoitotulokset johtuvat käytettyjen hoitomallien heikkouksista.

  1. Useimmat hoitomenetelmät aiheuttivat myrkyllisiä sivuvaikutuksia, jotka pitkään käytettynä rasittivat vastustuskykyä.
  2. Usein hoitotutkimuksissa immunoterapia yhdistettiin sytostaattihoitoon, joka tunnetusti omalta osaltaan rasittaa vastustuskykyä; ne kumosivat toisensa.
  3. Hoitojen yhteydessä ei syöpäpotilaan heikentynyttä vastustuskykyä parannettu systemaattisella tehokkaalla tukihoidolla. Siten on vaikea odottaa, että sinänsä elimistön omia voimia vaativa immunoterapia olisi voinut kiihottaa pitkään lamassa ollutta potilaan vastustuskykyä ja johtaa kliiniseen paranemiseen.

Välttämällä tehdyt virheet ja niistä oppimalla voidaan löytää oikea menetelmä. Tehokkaan luonnonmukaisen syöpäimmunoterapian edellytykset ovat seuraavat:

  1. Hoidettavien potilaiden ravitsemushäiriöt hoidetaan yksilöllisesti, ja immuniteettia parantavia ravintotekijöitä käytetään hoidossa. Tämä ravitsemustukihoito on tavallaan epäspesifistä immunoterapiaa.
  2. Tehokkaaksi osoitettua vaaratonta spesifistä syöpärokotetta käytetään silloin, kun se on mahdollista. Alkuvaiheessa mikään lisähoito ei saa heikentää immuniteettia pitkäaikaisesti.
  3. Jos spesifistä syöpärokotetta ei ole käytettävissä, voidaan käyttää uusia epäspesifisesti immuniteettia kiihottavia hoitoja. Edellytyksenä on, että ne eivät ole myrkyllisiä ja että ne tehoavat.

Haluatko lukea koko Kaarlo Jaakkolan tietopaketin aiheesta?

Tilaa erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Syöpäsairauksien ravitsemushoito tapausselostusten valossa -kirja TÄNÄÄN markkinoiden edullisimpaan hintaan -20 % alennuksella!

Tilaa kirja edullisesti tästä>>

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola