Syövän leikkaushoito

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Syöpäsairauksien ravitsemushoito tapausselostusten valossa -kirjasta

(Tämä osa kirjassa on lainaus Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta luvusta Syöpäsairaudet, kirjasta Terveen elämän salaisuudet osa 4 (WSOY 1989).)

Syövän leikkaushoito

Leikkaus on useimpien kasvaintyyppien keskeinen hoitomuoto. Syöpäkirurgialla on jo sata vuotta vanhat ja vankat perinteet. Leikkauksen laajuus määräytyy sen perusteella, mikä kasvaimen kasvutavasta ja leviämisteistä tiedetään.

Leikkaus on edelleenkin tärkein syövän hoitomuoto. Hyvin usein se parantaa pysyvästi. Sytostaattihoito parantaa pysyvästi noin prosentin ja sädehoito 1−3 % kaikista syöpään sairastuneista. Parhaimmat leikkaustulokset saavutetaan ihon syöpäsairauksissa, lihasten ja sidekudosten kasvaimissa, rintasyövässä ja kilpirauhasen kasvaimissa, varhaisvaiheessa olevien ruoansulatuselinten syövissä, aivokasvaimissa ja pään ja kaulan alueen kasvaimissa. Keuhkosyöpään sairastuneista jää eloon noin 10 %. Useimmat paranevat nimenomaan leikkauksen ansiosta.

Haluatko lukea koko Kaarlo Jaakkolan tietopaketin aiheesta?

Tilaa erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Syöpäsairauksien ravitsemushoito tapausselostusten valossa -kirja TÄNÄÄN markkinoiden edullisimpaan hintaan -20 % alennuksella!

Tilaa kirja edullisesti tästä>>

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola