Elimistön omat puolustusvoimat

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Syöpäsairauksien ravitsemushoito tapausselostusten valossa -kirjasta

(Tämä osa  kirjasta on lainaus Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta luvusta Syöpäsairaudet, kirjasta Terveen elämän salaisuudet osa 4 (WSOY 1989).)

Elimistön omat puolustusvoimat

Erään syöpäteorian mukaan jokaisessa ihmisessä syntyy päivittäin syöpäsoluja, mutta immuunipuolustus pystyy tuhoamaan ne. Elimistön puolustusjärjestelmät tuhoavat kasvaimen sitä helpommin, mitä pienempi se on. Tutkimalla eläinten syöpäkasvaimia on päädytty arvioon, että syöpälajin mukaan elimistö pystyisi poistamaan suurimmillaan noin sata miljoonaa kasvainsolua sisältävän syövän, jolloin kasvain on noin nuppineulanpään kokoinen.

Eläinkokeiden teoreettisten laskelmien perusteella on väitetty, etteivät myöskään ihmisen puolustusmekanismit riittäisi torjumaan tätä suurempaa syöpää. Monet syöpälääkärit hyväksyvät vanhan käsityksen siitä, että kun kasvain on tullut havaittavaksi kasvaimen läpimitta on noin sentti ja siinä on miljardi syöpäsolua – elimistön puolustusmekanismit eivät ainakaan yksin riitä näin suurta syöpämassaa torjumaan.

Vanha väittämä on mielestäni mitä ilmeisimmin väärä. Tosin ellei immuunilamaa korjata, ”piiskaus” huonosti valitulla immuunihoidolla tuskin parantaa pienempääkään kasvainta. Sen sijaan on lohdullista tietää, että hyvin viritetty immuunijärjestelmä pystyy poistamaan jopa satojen grammojen suuruisia kasvaimia. Syöpää hoitavien lääkäreiden tulisi uusia käsityksensä immuunijärjestelmän mahdollisuuksista. Uusi tieto ravitsemustilan häiriöistä ja niiden hoitomenetelmistä on muuttanut vanhat käsitykset.

Haluatko lukea koko Kaarlo Jaakkolan tietopaketin aiheesta?

Tilaa erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Syöpäsairauksien ravitsemushoito tapausselostusten valossa -kirja TÄNÄÄN markkinoiden edullisimpaan hintaan -20 % alennuksella!

Tilaa kirja edullisesti tästä>>

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola