Ensimmäinen hoitotutkimus spesifisellä immunoterapialla

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Syöpäsairauksien ravitsemushoito tapausselostusten valossa -kirjasta

(Tämä osa  kirjasta on lainaus Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta luvusta Syöpäsairaudet, kirjasta Terveen elämän salaisuudet osa 4 (WSOY 1989).)

Ensimmäinen hoitotutkimus spesifisellä immunoterapialla

Dosentti Tallbergin työtoveri LKT Heikki Tykkä julkaisi 1981 väitöskirjan, jossa hän selvittää hoitomenetelmän vaikutusta laajalle levinneen munuaissyövän hoidossa. Hän toteaa, että luonnonmukaisella, potilaan omaa puolustusjärjestelmää tehostavalla hoitomenetelmällä voidaan saavuttaa selvästi parempia hoitotuloksia kuin tavanomaisilla hoitomenetelmillä.*

*Ks. tämän kirjan luku: Laajalle metastasoituneen munuaissyövän hoitotulokset poikkeuksellisen hyviä.

Kokemuksia syövän hoidossa

Tutustuttuani 1976 dosentti Tallbergin hoitomenetelmiin olen sen jälkeen hoitanut syöpäpotilaani näiden periaatteiden mukaisesti. Hoidossani on ollut useita satoja potilaita. Potilaille on valmistettu spesifinen rokote silloin kun se on ollut mahdollista. Muut ovat saaneet laajaa tukihoitoa. Vaikka näillä hoitomenetelmillä ei voida pelastaa läheskään kaikkia potilaita, useimmat hyötyvät selvästi näistä hoidoista. Huonoennusteisimmat potilaat selviävät jonkin verran kauemmin ja mikä tärkeintä, heidän vaikeat oireensa lieventyvät. Useilla kymmenillä laajalle levinnyttä syöpätautia sairastavilla potilailla on tapahtunut pitkäaikainen merkittävä käänne, jonka aikana lukuisat isot etäpesäkkeet ovat pienentyneet, hävinneet tai pysyneet pitkään muuttumattomina.

Potilaiden vitamiini-, hivenaine- ja rasvahappoanalyysien avulla yksilöllisesti vaihtelevat puutostilat ja muut ravitsemustilan häiriöt ovat olleet todettavissa. Analyysitulosten perusteella on voitu löytää kullekin potilaalle oikea vitamiini-, hivenaine- ja rasvahappohoito. Ravitsemustilaa selvittävä laboratorioanalytiikka on keino, jonka avulla syöpäsairauden monimutkaiset ravitsemushäiriöt voidaan entistä paremmin yksilöllisesti tunnistaa ja korjata, jolloin on odotettavissa entistä parempia hoitotuloksia. Kokonaisuudessaan ne ovat rohkaisevan hyviä verrattuna tuloksiin vanhoilla menetelmillä.

Haluatko lukea koko Kaarlo Jaakkolan tietopaketin aiheesta?

Tilaa erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Syöpäsairauksien ravitsemushoito tapausselostusten valossa -kirja TÄNÄÄN markkinoiden edullisimpaan hintaan -20 % alennuksella!

Tilaa kirja edullisesti tästä>>

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola