Omega-7 -perhe (n-7)
Palmitoleiinihappo (16:1) c-9) on tämän rasvahappoperheen edustaja, jota saadaan tyrnimarjoista. Sen sanotaan olevan hyväksi iholle, limakalvoille, sydämelle, verisuonistolle, verenkierrolle ja immuunijärjestelmälle.
Omega-9 -perhe (n-9)
Tämän rasvahappoperheen lähtöaine on oliiviöljystä tunnettu öljyhappo (18:1). Elimistössä se muuntuu ensin oktadekadieenihapoksi (18:2), siitä edelleen eikosadieenihapoksi (20:2) ja lopulta eikosatrieenihapoksi (20:3).
Oliiviöljy ei siis vaikuta omega-6/omega-3-tasapainoon.
Tämä artikkeli on Luontaistuotealan ammatillisen peruskurssin aineistosta: Tri Tolosen materiaali, Välttämättömät rasvahapot, tekijä LTK, dosentti tri Matti Tolonen