Pellavansiemenöljy — hyvä rasvahappojen lähde

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista.Pellava-öljy-rasvahapot

Pellavansiemenöljyä saadaan pellavansiemenistä kylmäpuristamalla. Pellavansiemenestä 40 % on rasvaa.

Pellavansiementen ja siitä saatavien lisäravinteiden, kuten pellavarouheen, sisältämässä öljyssä on ihmiselle välttämättömiä rasvahappoja, etenkin alfalinoleeni- (ALA) ja linolihappoa (LA).

Pellavansiemenet sisältävät tärkeää omega-3-sarjan alafalinoleenihappoa enemmän kuin mikään muu syötävä kasvikunnan tuote.

Välttämättömiä rasvahappoja tarvitaan moniin keskeisiin toimintoihin:
◊ kaikkiin solujen rasvakalvoihin
◊ aivojen kehittymiseen
◊ aivojen toimintaan
◊ hermoimpulssien välitykseen
◊ valmistamaan hormonien kaltaisia aineita (prostaglandiinit)
◊ Prostaglandiinit vaikuttavat verenpaineeseen, munuaisten toimintaan, veren hyytymiseen, tulehduksiin ja vastustuskykyyn.
◊ valtimoiden kimmoisuuden säätelyyn
◊ suolan eritykseen munuaisista
◊ puolustusjärjestelmässä
◊ näön tarkkuuden ylläpitämisessä.

Omega-3-sarjan rasvahappojen saanti on ensisijaisesti riippuvainen kasvikunnan alfalinoleenihaposta, paljon vähemmän kuin kalarasvoista.

Tyydyttyneiden (kovien) rasvahappojen korvaamista tyydyttymättömillä (pehmeillä) pidetään tärkeänä, koska pehmeät rasvat parantavat veren rasva-arvoja. Kasviöljyjen liian runsas käyttö voi kuitenkin olla haitallista.

Tilaa Parantava ruoka pellavarouhe -pokkari ja muut tuotteet Biomed.fi verkkokaupasta –15 % alennuksella alekoodilla TERVEYSSIVUT

Lunasta etusi ja tilaa tästä>>

Pellavarouheen ja kotimaisten marjojen terveysvaikutuksia saa nautittua kätevästi ottamalla päivittäin pari ruokalusikallista Linomixia

Tilaa Linomix ja muut Biomed.fi -tuotteet –15 % alennuksella alekoodilla TERVEYSSIVUT

Lunasta etusi ja tilaa tästä>>

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola