POHJOLAN ÖLJYT

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe -pokkarista.

Pellava-peltoPohjolan ilmastossa kypsyneessä viljassa muodostuu runsaasti sekä ALA:ta (alfalinoleenihappoa) että LA:ta. Pohjoismaissa tuotetuissa pellavansiemenöljytuotteissa on suunnilleen 10 % korkeampi ALA-pitoisuus kuin keski-eurooppalaisissa tuotteissa. Pohjolan kylmäpuristettu pellavansiemenöljy maistuu karvaammalta kuin lauhkeassa ilmastossa kasvanut.

Subtrooppisessa ilmastossa ei muodostu läheskään niin paljon LA:ta ja ALA:ta kuin lauhkealla vyöhykkeellä kasvavassa viljassa.
Valitettavasti nykyaikainen teollinen tehoviljely ja viljan teolliset käsittelymenetelmät usein tuhoavat viljan moni-tyydyttymättömiä rasvahappoja. Vilja kuivataan nykyään nopeasti lämpötiloissa, jotka nousevat noin 70 asteeseen. Tällöin ALA ja myös LA tuhoutuvat suureksi osaksi.

Tilaa Parantava ruoka pellavarouhe -pokkari ja muut tuotteet Biomed.fi verkkokaupasta –15 % alennuksella alekoodilla TERVEYSSIVUT

Lunasta etusi ja tilaa tästä>>

Pellavarouheen ja kotimaisten marjojen terveysvaikutuksia saa nautittua kätevästi ottamalla päivittäin pari ruokalusikallista Linomixia

Tilaa Linomix ja muut Biomed.fi -tuotteet –15 % alennuksella alekoodilla TERVEYSSIVUT

Lunasta etusi ja tilaa tästä>>

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola