Pellavansiemenlima tasoittaa verensokerin nousua

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe -pokkarista.

pellavansiemenlima_tasoittaa_verensokeria

Tutkijoiden käsitys on, että pellavansiemenen liukoisten kuitujen limaominaisuudet pystyvät sitomaan tehokkaasti ravinnon tärkkelystä. Syötäessä runsaasti hiilihydraattia sisältäviä aterioita verensokeri, haiman tuottama insuliinimäärä sekä monet muut sisäeriterauhasten vasteet nousevat voimakkaasti.

Liian voimakkaan verensokerin tasoittaminen olisi hyödyksi elimistölle, sillä pitkään toistuessaan ylisuuret verensokerin kohoamiset aiheuttavat kudoksissa insuliiniresistenssin muodostumisen, joka taas voi johtaa aikuistyypin diabeteksen syntyyn. Onkin todettu, että kun nautitaan pellavarouhetta muun ravinnon yhteydessä, ruokailun jälkeen verensokeri ei nouse niin paljon kuin ilman rouhetta nousisi.

Insuliinihoidossa olevien diabeetikkojen on tärkeää ottaa huomioon, että pellavarouhe voi hidastaa sokerien ja lääkkeiden imeytymistä. Siksi on hyvä pitää muutaman tunnin tauko runsaiden pellavarouheannosten ja lääkkeiden ottamisen välillä.

Tilaa Parantava ruoka pellavarouhe -pokkari ja muut tuotteet Biomed.fi verkkokaupasta –15 % alennuksella alekoodilla TERVEYSSIVUT

Lunasta etusi ja tilaa tästä>>

Pellavarouheen ja kotimaisten marjojen terveysvaikutuksia saa nautittua kätevästi ottamalla päivittäin pari ruokalusikallista Linomixia

Tilaa Linomix ja muut Biomed.fi -tuotteet –15 % alennuksella alekoodilla TERVEYSSIVUT

Lunasta etusi ja tilaa tästä>>

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola