Allergiset sairaudet

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta (lataa koko e-kirja NYT ILMAISEKSI tästä).

Arviolta 40–50 % väestöstä kärsii allergisista sairauksista. Niistä yleisimpiä ihottumien lisäksi ovat allerginen nuha ja siihen liittyvä poskiontelotulehdus, allerginen keuhkoputkitulehdus ja astma sekä allerginen silmien sidekalvojen tulehdus.

alllergiaIhminen hengittää vuorokaudessa jopa 40 m3 ilmaa. Hengitysilman vierasaineet ja allergeenit altistavat tavallisille tulehduksille ja allergisille tulehduksille. Allergeenit aiheuttavat limakalvojen allergisia tulehduksia ja lopulta toimintahäiriöitä kuten keuhkoputkien ja nenätiehyiden ahtaumista. Tutkimukset osoittavat, että pelkästään sisäilma-allergeenit nostavat astmariskiä 4–20-kertaiseksi.

Allergian perusmekanismeihin kuuluvat immunologiset kudosvauriot. Astman lisäksi syntyy heinänuhaa, nopeasti ilmeneviä allergisia reaktioita, ruokayliherkkyyksiä ja joitakin nokkosihottumamuotoja.

Pitkään jatkuessaan allergia muuttaa asteittain hengitysteiden limakalvojen rakennetta. Kudoksen allerginen tulehdus on kuin haava. Tavallinen haava paranee arpeutumalla siten, että haavaan kertyy vahvaa, mutta joustamatonta sidekudosta. Samantapaisia muutoksia tapahtuu pienissä keuhkoputkissa, joissa on kroonista allergista tulehdusta. Paikalle muodostuu sidekudosta, joka paksuntaa sileälihasta, ja putkiston joustavuus vähenee. Vuosia jatkunut allerginen tulehdus aiheuttaa siis korjaantumattomia muutoksia.

Allergioissa elimistössä lisääntyy IgE-immunoglobuliini, joka kuuluu limakalvojen ja ihon puolustusjärjestelmiin. Se laukaisee välittömän yliherkkyysreaktion sekä allergisen myöhäisreaktion.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Päätimme, että parasta mitä meillä on antaa nyt kytevään tilanteeseen, on jakaa Antioksidanttiklinikoiden perustajan, erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja kokonaisuudessaan ILMAISEKSI!

Lataa NYT Kaarlo Jaakkolan kirja “Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla” ILMAISEKSI (norm. 35,90€) TÄSTÄ:

Lataa e-kirja ilmaiseksi tästä >> 

Sivulta löytyy myös 16 ilmaista käytännönläheistä terveysopasta, jotka ovat kaikki toistaiseksi ilmaiseksi ladattavissa (arvo 4,90 € / kpl). Tutustu oppaisiin ja lataa ne koneellesi tästä: http://biomed.fi/ladattavat-oppaat/

PS. Nyt on aika jakaa todellisen ravitsemushoitojen legendan viisauksia koko kansan avuksi! Anna myös läheisellesi mahdollisuus ilmaiseen terveystietoon ja laita e-kirjan ja oppaiden linkit jakoon somessa tai emaililla.

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola