Tulehdus hallintaan

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta (lataa koko e-kirja NYT ILMAISEKSI tästä).

astman_hoitoAstmahoidon neljä kivijalkaa (allergologian professori Tari Haahtelan mukaan)

  • Hoida sairautta tehokkaasti alusta alkaen.
  • Estä pahenemisvaiheet. Potilaalla on pahenemisvaihe aina, kun hän tarvitsee keuhkoputkia avaavaa lääkitystä.
  • Hoida astmaa sen vaikeuden mukaan, älä yli- tai alilääkitse.
  • Ohjaa omahoitoa, selvitä potilaalle taudin luonne sekä kuinka hoitoa voi itse säädellä.

Astmatulehdus on todettavissa jo aivan lievässä tai äskettäin alkaneessa astmassa. Hoidon keskeisin tehtävä on astmatulehduksen hallinta. Perinteisesti hengitettävä kortisoni eli kortikosteroidi on eniten käytetty ja nopeasti tehoava astmatulehduslääke. Hengitettävät kortikosteroidit voivat aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten suun ja nielun limakalvojen ärsytystä tai äänen käheytymistä. Kromonit ovat myös hengitettäviä tulehduslääkkeitä. Niiden etuna ovat vähäiset sivuvaikutukset ja haittana kortikosteroideja selvästi heikompi teho. Useat potilaat tulevat oireettomaksi tulehduslääkkeen ansiosta. Ääritilanteissa supistuneiden keuhkoputkien hoidossa tarvitaan avaavaa lääkettä.

Nykyinen tehostunut lääkehoito on vienyt huomiota pois syiden ja taustatekijöiden tutkimisesta – oireilua on helppo hoitaa kirjoittamalla lääkeresepti. Nykyinen lääkehoito voi hidastaa sairauden kroonistumista.

Ajan mittaan astman lääkehoidosta tulee tehotonta, jos allergeeni jatkaa vaikuttamistaan, jolloin allergista tulehdusta ei saada sammumaan.

Refluksitauti ja astma

  • 10 %:lla suomalaisista on päivittäin närästystä ja/tai mahalaukun happaman sisällön nousua suuhun.
  • Joka 3. astmaatikolla on poikkeavan runsas mahanesteen takaisin virtaus toisinaan ilman refluksioireita.
  • Protonipumpun estäjälääkkeet vähentävät potilaiden oireita ja myös yöllisiä astmaoireita.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Päätimme, että parasta mitä meillä on antaa nyt kytevään tilanteeseen, on jakaa Antioksidanttiklinikoiden perustajan, erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja kokonaisuudessaan ILMAISEKSI!

Lataa NYT Kaarlo Jaakkolan kirja “Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla” ILMAISEKSI (norm. 35,90€) TÄSTÄ:

Lataa e-kirja ilmaiseksi tästä >> 

Sivulta löytyy myös 16 ilmaista käytännönläheistä terveysopasta, jotka ovat kaikki toistaiseksi ilmaiseksi ladattavissa (arvo 4,90 € / kpl). Tutustu oppaisiin ja lataa ne koneellesi tästä: http://biomed.fi/ladattavat-oppaat/

PS. Nyt on aika jakaa todellisen ravitsemushoitojen legendan viisauksia koko kansan avuksi! Anna myös läheisellesi mahdollisuus ilmaiseen terveystietoon ja laita e-kirjan ja oppaiden linkit jakoon somessa tai emaililla.

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola