Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista.
Ihmisen elimistö ei pysty itse tuottamaan ALA:ta. Siksi se on saatava ruokavaliosta tai ravintolisistä. Päivittäin tarpeellisen ALA:n saa ruokalusikallisesta kotimaista, kylmäpuristettua pellavansiemenöljyä, mutta syömällä pelkästään pellavansiemenrouhetta jää ALA:n saanti melko vähäiseksi.
Alfalinoleenihapon lähteitä
• kylmäpuristetussa pellavansiemenöljyssä on ALA:ta 40–70 %.
• camelinaöljyssä 40 %
• rypsiöljyssä 10 %
• soijaöljyssä 7 %
• vehnänalkioöljyssä 5 %
ALA on omega-3-sarjan rasvahapoista tärkein solukalvojen rakennusmateriaali. Sillä on merkittäviä vaikutuksia solukalvojen läpäisevyyteen ja toimintakykyyn. ALA on erityisen tärkeä hermokudoksen muodostamisessa. Pienimmän annoksen, jolla elimistö pystyisi muodostamaan hermorakenteita, arvioidaan olevan 200 mg päivässä.
Tilaa Parantava ruoka pellavarouhe -pokkari ja muut tuotteet Biomed.fi verkkokaupasta –15 % alennuksella alekoodilla TERVEYSSIVUT
Lunasta etusi ja tilaa tästä>>
© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola