Artikkelit

  • Pakurin käyttö suitsukkeena ja hyttyskarkoitteena

    Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta. Pakurin palasta voi hyödyntää miellyttävän ja makean tuoksuisena suitsukkeena. Helposti syttyvä ja pitkään kytevä kääpä toimii myös poikkeuksellisen tehokkaana hyttyskarkoitteena esimerkiksi mökillä tai retkeillessä. Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta? Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -22% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”! […]

    Read more

  • Tulen sytyttäminen ”Like a Boss”

    Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta. Tarvittavat välineet: Kuiva pala pakuria. Suosi palasta, jossa on mahdollisimman paljon kasvannaisen korkkimaista, oranssinkeltaista, kevyttä ja höttömäistä sisäosaa Mikä tahansa objekti, jolla kykenet tuottamaan kipinöitä (esim. korkean hiilipitoisuuden omaava ohut teräsputki) Teräväreunainen piikivi Pieni lautanen tai kulho Kasa sytykkeitä (kuivaa heinää, tikkuja, tuohta, […]

    Read more

  • Vuotavan suolen oireyhtymän synty

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta. Hapetusstressin lisääntyessä tulehdusalueen limakalvojen kudosvauriot laajenevat. Näin syntyvät sytokiinit, vapaat radikaalit ja muut hapettavat aineet lisäävät ketjureaktioina tulehdusta myös ympäröivissä kudoksissa. Kyseessä on tulipalon omaisia vaurioprosesseja, jotka laajalti heikentävät suoliston puolustusmekanismeja. Suolen normaalille toiminnalle tärkeät probioottiset bakteerikannat vähenevät, ja näin tulee tilaa lukuisille haitallisille bakteereille […]

    Read more

  • Amalgaamimetallien haitat

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta. Olen lääkärintyössäni parin vuosikymmenen aikana kiinnittänyt huomiota amalgaamipaikoista irtoavan elohopean aiheuttamaan ns. mikromerkurialismiin. Tätä asiaa koskeva kirjallisuus osoittaa, että pitkäaikainen ja kumuloituva eli hitaasti kasvava elohopeapitoisuus elimistössä vaikuttaa lähes kaikkiin elimistön funktioihin, mm. suoliston mikrobitasapainoon ja immuniteettiin. Paitsi amalgaamimetallien altistus myös monet muut suun alueen […]

    Read more

  • Marjat estävät tulehduksia maksassa

    Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta. Maailma on täynnä tutkimustietoa marjojen terveyttä edistävistä ja sairauksia ehkäisevistä vaikutuksista. Marjojen ravintotiheys on suuri eli niissä on paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, mutta vähän energiaa. Marjojen hyvät vaikutukset johtuvat paljolti antioksidanttivaikutteisista polyfenoleista, joita marjoissa on enemmän kuin tavallisissa tuontihedelmissä. Suomen ja varsinkin maan pohjoisosan yöttömässä kesässä kasvaneissa marjoissa […]

    Read more

  • Ravintoa vuodenaikojen mukaan

    Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta. Keväällä ja alkukesästä kannattaa hyödyntää maasta työntyvät ravintoa pursuavat villivihannekset. Vanha kansa kutsui nokkosta, voikukkaa ja muita luonnon vihreitä rohtokasveja verta puhdistaviksi. Nyt tiedetään, että nämä kasvit edistävät maksan detoksifikaatiota eli todellakin verta puhdistavaa toimintaa. Villivihannessesongin jälkeen kannattaa siirtyä kaalikasveihin, joiden käyttö on eri puolilla maailmaa yhdistetty hyvään […]

    Read more

  • Vihreät kasvit uudistavat

    Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta. Anna maksallesi päivittäin lehtivihreää. Vihreiden kasvien viherhiukkasten parantavaa ja uudistavaa voimaa on käytetty hyväksi kautta ihmiskunnan historian. Tieteellisiä tutkimuksia on niukasti, mutta käytännön kokemusta runsaasti. Vehnänoraita, versoja ja muita vihreitä kasveja on käytetty puhdistuskuureissa ja paastoissa. Niiden virkistävät, suolentoimintaa tehostavat, kudoksia uudistavat ja immuniteettia vahvistavat vaikutukset tunnetaan hyvin. […]

    Read more

  • Kasvikset ovat terveyden perusta

    Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta. Fytokemikaalit ovat kasvikunnan tuotteissa olevia ainesosia, joiden tutkimus nykypäivän menetelmin on vahvistanut ikiaikaisen käytännön kokemuksen: kasvisvoittoinen ruokavalio tukee terveyttä monin tavoin. Kasvin kannalta fytokemikaalit suojaavat itse kasvia UV-säteilyn haitoilta ja tuhohyönteisiltä sekä estävät bakteerien, virusten ja sienten kasvua. Samat antioksidanttiset ja antibioottiset vaikutukset hyödyttävät myös kasviksia, marjoja ja […]

    Read more

  • MAKSAN SUHDE RUOKA-AINEISIIN

    Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta. Kasvikset Hyvä ruokavalio syntyy tarvittaessa ilman viljoja, maitotuotteita, lihaa tai hedelmiä, mutta ei koskaan ilman kasviksia. Rasvatutkimuksetkin antavat ristiriitaisia tuloksia, mutta kaikki kasvisten käytöstä saatu tieto osoittaa niiden tarpeellisuuden. Kasvistenkin valinnassa täytyy tietysti huomioida yksilöllisyys ja mahdolliset allergiat ja yliherkkyydet. Siinä saa hyväksyä myös makuasioita, mutta jossain muodossa […]

    Read more

  • RUOKA SAMMUTTAA TULEHDUKSEN

    Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta. Elintasosairauksien, tavallisten kansantautiemme ja maksaongelmien taustalla oleva matala-asteinen tulehdus sammuu ruoalla. Ruokavaliohoito auttaa sekä rasvamaksaan että maksatulehdukseen ja tukee maksan tervehtymistä kaikissa maksan ongelmissa. Sopiva ruoka pudottaa painoa, mikä jo sinänsä vaikuttaa edullisesti. Painon putoamiseen liittyen tai siitä riippumatta tarvittava ruokavaliomuutos pienentää vyötärönympärystä ja vähentää viskeraalista rasvaa, alentaa […]

    Read more

  • Sivu 38 of 116
Lataa nyt Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja ilmaiseksi! Lataa e-kirja (arvo 35,90 €) ilmaiseksi tästä!