Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta (lataa koko e-kirja NYT ILMAISEKSI tästä).Kurkuma on voimakkaan keltaista jauhetta, joka saadaan Curcuma Longa -nimisen kasvin kuivatusta juurakosta. Eritoten Intiassa kurkumaa on pidetty pyhänä mausteena. Sillä on ollut tärkeä asema ruoanvalmistuksessa ja lääketieteessä. Kurkumaa on käytetty vuosituhansien aikana hoidettaessa mm. tulehduksia, kuumetta, ruoansulatushäiriöitä ja maksatulehduksia. Intialaiset […]
-
-
Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirjasta, jonka voit ladata nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä (HUOM! Edun arvo 35,90€) >> Dyspepsia eli ylävatsavaivat ovat yleisiä, sillä 20–40 % väestöstä kärsii ylävatsassa jatkuvasti tai ajoittain tuntuvaa kipua ja vaivaa, jonka syyn arvellaan olevan yläruoansulatuskanavassa. Närästys on yleinen oire, sillä päivittäin sitä esiintyy 10 %:lla, viikoittain 16 %:lla ja […]
-
Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta (lataa koko e-kirja NYT ILMAISEKSI tästä). Greipinsiemenöljyuutteen rinnalla arvostettuja flunssarohdoksia ovat oliivinlehden ja mausteena tunnetun oreganon öljyuutteet. Oliivinlehtiuutteen pieneliöiden kasvua estävä vaikutus johtuu sen sisältämästä kasvifenolista. Mikrobiologiset tutkimukset ovat osoittaneet, että oliivinlehtiuute voi estää virusten, bakteerien sekä home- ja hiivasienten kasvua. Sillä on myös laajakirjoisia antioksidatiivisia […]
-
Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta (lataa koko e-kirja NYT ILMAISEKSI tästä).Greipinsiemenöljyuutteen aktiiviset rohdoskomponentit tuhoavat haitallisten mikrobien soluliman kalvostoja, jolloin aminohappojen imeytyminen mikrobeihin estyy ja niiden solunsisäiset kevyet molekyylit vuotavat ulos. Haitalliset pieneliöt kuolevat ja maitohappobakteerit saavat lisää elintilaa. Mm. greipissä, männynkuoressa, koivun ja pyökin lehdissä sekä ruusunmarjassa on runsaasti proantosyanidiineja, joilla […]
-
Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan uudesta Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta. Valkosipulia voi käyttää monissa eri muodoissa, mm. tabletteina, kapseleina, hengitettynä, juomissa, alkoholiin tai veteen uutettuna, raakana, ruoanlaitossa, öljyssä kypsytettynä tai paahdettuna. Valkosipulin voimakasta hajua hengityksessä voi lievittää mm. pureskelemalla tuoretta persiljaa, varsiselleriä tai minttua, huuhtelemalla suu vedellä, johon on puristettu sitruunaa, kamomillaa tai eukalyptusta tai käyttämällä […]
-
Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta (lataa koko e-kirja NYT ILMAISEKSI tästä). Valkosipuli hajoaa ruoansulatuskanavassa noin 80 erilaiseksi rikkiä sisältäväksi yhdisteeksi. Niihin perustuvat valkosipulin laajat lääkkeelliset vaikutukset. Riittävä päivittäinen lääkkeellinen vaikutus tulee 2–5 milligrammasta valkosipulin allisiinia. Annosta nostamalla lääkkeelliset vaikutukset eivät oleellisesti tehostu. Raa’assa valkosipulissa on allisiinin esiastetta alliinia ja sitä hajottavaa […]
-
Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta (lataa koko e-kirja NYT ILMAISEKSI tästä). Valkosipulia pidetään hyödyllisenä rohdoksena mm. suun, kurkun ja hengityselimistön tulehdusten hoidossa. Valkosipulin ja siitä tehtyjen riittävän vahvojen valmisteiden on todettu estävän elimistöä rasittavan ja vastustuskykyä heikentävän vapaiden radikaalien muodostusta. Lisäksi valkosipulivalmisteet aktivoivat entsyymejä, jotka sitovat vapaita radikaaleja vähentäen hapetusstressiä. Valkosipulin […]
-
Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta (lataa koko e-kirja NYT ILMAISEKSI tästä). Mikstuura estää flunssan pahenemista Kasvilääkkeisiin kuuluvan 8 yrtin mikstuuran eri komponentit vaikuttavat laajasti sekä akuutin tulehduksen että allergisten reaktioiden tautitapahtumiin ja oireisiin. Mikstuura on osoittautunut tehokkaaksi flunssan etenemistä estäväksi ja oireita lieventäväksi valmisteeksi. Kliiniset kokemukset ovat osoittaneet, että riittävän tiheästi […]
-
Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta (lataa koko e-kirja NYT ILMAISEKSI tästä). Mangaani on välttämätön hivenaine ihmiselimistölle ja sillä on keskeinen merkitys antioksidanttijärjestelmässä. Sitä tarvitaan lukuisissa soluaineenvaihdunnan reaktioissa. Se on rakenneosana antioksidanttientsyymissä (MnSOD), jota on erityisesti solujen mitokondrioissa. Tämä entsyymi neutraloi superoksidia. Mangaani on välttämätön entsyymille, joita solut tarvitsevat glutationin tuotannossa. Glutationi […]
-
Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta (lataa koko e-kirja NYT ILMAISEKSI tästä) .Kuparia on ihmisessä 100–150 mg. Kuparin suurimmat pitoisuudet ovat maksassa ja aivoissa. Se todettiin ihmiselle välttämättömäksi ravintotekijäksi jo vuonna 1921. Kuparia sisältävillä lukuisilla entsyymeillä on tärkeitä tehtäviä ihmisen aineenvaihdunnassa. Kupari toimii antioksidanttina kolmen valkuaisaineen kautta. Hälytystilanteissa maksa tuottaa vereen kuparia […]