Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta (lataa koko e-kirja NYT ILMAISEKSI tästä).
Varsinaisesti ravitsemushoitojen lisäksi hengitysteiden sairaustapahtumiin voidaan vaikuttaa useilla eri hoitokeinoilla. Seuraavassa käsitellään kahta mielestäni lupaavaa hoitomenetelmää.
Keski- ja Itä-Euroopassa on jo vuosikymmeniä hyödynnetty käytöstä poistettuja suolakaivoksia atooppisen ihottuman ja astman hoidossa. Kylpylöihin on rakennettu lisääntyvässä määrin myös Suomessa niin sanottuja speleoterapia- eli suolahuoneita, joissa hengitettävän ilman koostumus on samanlainen kuin suolakaivoksissa. Hyvistä käytännön hoitotuloksista huolimatta kontrolloituja tutkimuksia hoitojen tehosta on niukasti. Astman hoidosta julkaistut tutkimukset ovat lähes kaikki kontrolloimattomia.
Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutin tutkimuksen mukaan suolahuoneissa hengitettävä suola vähentää pienillä suola-annoksissa keuhkoputkien yliärtyvyyttä, mutta suuremmilla annoksissa herkempien ihmisten keuhkoputket voivat supistua. Keuhkoputkien yliärtyvyyden havaittu väheneminen on kliinisesti erittäin merkitsevä ja selittää todennäköisesti potilaiden kokeman hyödyn suolahuonehoidosta. Hoito saattaa myös tehostaa inhalaatiosteroidien vaikutusta. Astmaattista tulehdusta suolahuonehoito ei näytä vähentävän. Tutkijat katsoivat, että hoidosta oli lievää ja ohimenevää hyötyä. Potilasturvallisuuden kannalta on tärkeää puhalluttaa PEFarvot ennen ja jälkeen hoidon. Tärkeää on myös, että suolahuonehoitoa antavissa yksiköissä tiedetään käytetty suolapitoisuus ja arvioidaan suolaannos potilaskohtaisesti.[1]
Suolahengityslaite
Monissa hengitystiesairauksissa on ongelmana se, että tehokkaita oireita lievittäviä ja tautitapahtumaa hillitseviä hoitoja ei ole olemassa tai käytettävissä. Kotikäyttöön kehitetty pöytälampun kokoinen suolahengityslaite pyrkii vastaamaan tähän tarpeeseen.
Suolageneraattori toimii verkkovirralla. Laitteen kantaosassa olevassa kapselissa on tilaa 50 grammalle suolaa, mikä riittää kymmeniin hoitokertoihin. Yhdellä kertaa suolaa kuluu alle gramma.
Laitteessa käytetään vain puhdasta natriumkloridikeittosuolaa. Hoitojen välissä suola neuvotaan kuivaamaan esimerkiksi uunissa.
Suolahengityslaite toimii siten, että verkon peittämään kapseliin puhalletaan ilmaa. Suolarakeet hierovat toisiaan ilmavirran ansiosta ja hioutuvat hienojakoiseksi pölyksi. Näin syntyvä puhdas, kuiva ja hyvin hienojakoine pöly johdetaan leuan alle kiinnitetyn maskin avulla hengitysteihin hengitettäväksi.[2]
[1] Hedman, Jouni: Suolahuonehoito astman täydentävänä hoitona? Duodecim 20/2007.
[2] www.suolahengityslaite.fi
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Päätimme, että parasta mitä meillä on antaa nyt kytevään tilanteeseen, on jakaa Antioksidanttiklinikoiden perustajan, erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja kokonaisuudessaan ILMAISEKSI!
Lataa NYT Kaarlo Jaakkolan kirja “Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla” ILMAISEKSI (norm. 35,90€) TÄSTÄ:
Lataa e-kirja ilmaiseksi tästä >>
Sivulta löytyy myös 16 ilmaista käytännönläheistä terveysopasta, jotka ovat kaikki toistaiseksi ilmaiseksi ladattavissa (arvo 4,90 € / kpl). Tutustu oppaisiin ja lataa ne koneellesi tästä: http://biomed.fi/ladattavat-oppaat/
PS. Nyt on aika jakaa todellisen ravitsemushoitojen legendan viisauksia koko kansan avuksi! Anna myös läheisellesi mahdollisuus ilmaiseen terveystietoon ja laita e-kirjan ja oppaiden linkit jakoon somessa tai emaililla.
© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola