E-vitamiini suojaa hapettumiselta

Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta.

E-vitamiini on rasvaliukoinen antioksidantti, joka suojaa solukalvoja haitalliselta hapettumiselta. Rasvoittuneessa, tulehtuneessa, vapaiden radikaalien valtaamassa maksassa E-vitamiinia tarvitaan paljon estämään solukalvojen vaurioitumista. Tutkimukset osoittavat E-vitamiinin vähentävän maksan rasvoittumista ja tulehdusta ja alentavan ASAT-, ALAT- ja GT-arvoja. Maksan terveyden ylläpitämiseksi on tärkeää suosia ruokavaliossa E-vitamiinipitoisia elintarvikkeita.

Pakastaminen vähentää E-vitamiinin määrää, joten leipää ei kannata pakastaa. Paistopisteiden raakapakasteista paistetut leivät eivät herkullisesta tuoksustaan huolimatta ole aivan tuoreita.

Tarvittaessa E-vitamiinivalmisteista saa lisäapua, ja usein niitä tarvitaankin. E-vitamiinin synteettinen muoto poikkeaa luonnollisesta, joten ruokaan kannattaa sisältyä E-vitamiinilähteitä.

e_vitamiini

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Marja Ruutin Terve maksa -kirja nyt -15% alennuksella alennuskoodilla ”tervemaksa”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”tervemaksa” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus astuu voimaan.

© Mividata Oy ja Marja Ruuti