Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta.
Kananmunan valkuaisesta saa hyvälaatuista proteiinia ja keltuaisesta maksan toimintaa avustavaa lesitiiniä sekä arvokkaita antioksidantteja. Keltuainen sisältää myös runsaasti kolesterolia, mutta harvoin se on ongelma. Munankeltuainen kannattaa nauttia mahdollisimman löysäksi kypsennettynä, jotta arvokkaat aineet tulevat elimistön käyttöön. Suomen kanoissa ei ole salmonellaa, joten keltuaiset voi nauttia jopa raakana. Valkuaisen jatkuva käyttö kypsentämättä ei ole viisasta, sillä raa’an munanvalkuaisen avidiini sitoo tärkeän biotiini-vitamiinin käyttökelvottomaksi.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Marja Ruutin Terve maksa -kirja nyt -15% alennuksella alennuskoodilla ”tervemaksa”!
Lisää koodi ”tervemaksa” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus astuu voimaan.
© Mividata Oy ja Marja Ruuti