Liika suola haitaksi

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta (lataa koko e-kirja NYT ILMAISEKSI tästä).

liika-suola-haitallistaRunsassuolainen teollinen ruoka, johon kuuluu vain vähän vihanneksia ja/tai hedelmiä, johtaa kaliumvajeeseen. Kaliumin saannin tulisi olla suunnilleen kaksinkertainen natriumin saantiin verrattuna, mutta valitettavasti päinvastainen suhde on varsin tavallista. Teollistuneissa maissa tavallisen ruoan syönti johtaa usein siihen, että natriumia saadaankin yli kaksi kertaa niin suuri määrä kuin kaliumia. Teollisuusmaissa tämä selittää merkittävän osan sydän- ja verisuonisairauksien synnyssä. Eräissä ns. alkuperäisemmissä ruokavalioissa on kaliumia 3−10 kertaa enemmän kuin nykyisissä yleisissä dieeteissä.

Ruokavaliovirheet ja solukalvovauriot johtavat ionipumpun toimintahäiriöihin. Tällöin solunsisäiset natriummäärät nousevat ja kaliumarvot laskevat. Niinpä ionipumppuaktiviteettien seurannassa tarvitaan sekä solun ulkoisia että solun sisäisiä elektrolyyttitasemittauksia. Seerumin natriumin (S-Na) ja kaliumin (S-K) määritykset ovat olleet käytössä vuosikymmeniä. Niiden lisäksi tarvitaan täydentäviä mittauksia.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Päätimme, että parasta mitä meillä on antaa nyt kytevään tilanteeseen, on jakaa Antioksidanttiklinikoiden perustajan, erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja kokonaisuudessaan ILMAISEKSI!

Lataa NYT Kaarlo Jaakkolan kirja “Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla” ILMAISEKSI (norm. 35,90€) TÄSTÄ:

Lataa e-kirja ilmaiseksi tästä >> 

Sivulta löytyy myös 16 ilmaista käytännönläheistä terveysopasta, jotka ovat kaikki toistaiseksi ilmaiseksi ladattavissa (arvo 4,90 € / kpl). Tutustu oppaisiin ja lataa ne koneellesi tästä: http://biomed.fi/ladattavat-oppaat/

PS. Nyt on aika jakaa todellisen ravitsemushoitojen legendan viisauksia koko kansan avuksi! Anna myös läheisellesi mahdollisuus ilmaiseen terveystietoon ja laita e-kirjan ja oppaiden linkit jakoon somessa tai emaililla.

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola