Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirjasta, jonka voit ladata nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä (HUOM! Edun arvo 35,90€) >>
tehostavat maitohappoa tuottavien bakteerien kasvua. Esimerkiksi
- äidinmaito
- ruokavalmisteet, joihin on lisätty probiootteja
- pellavarouhe
- kaura
- FOS eli frukto-oligosakkaridit.
PROBIOOTIT:
eläviä mikro-organismeja, maitohappobakteereja. Esimerkiksi
- laktobasillit
- bifidobakteerit
SYMBIOOTTI
Yhdistelmävalmiste, jossa on sekä pre- että probiootteja.
Ruokakaupoissa on myynnissä lukuisia maitotuotteita, marjakeittoja ja hapanvihannesvalmisteita (mm. hapankaali ja hapankurkku), jotka on hapatettu tai joihin on lisätty sekä probiootteja että prebiootteja. Oikein valmistettu kaupallinen elintarvike voi parantaa hyödyllisten mikrobien elinkykyä ja kiinnittymistä suolistoon. Riittävästi prebiootteja sisältävä ruoka tai elintarvike tehostaa erityisesti maitohappoa tuottavien bakteerien, kuten bifidobakteerien ja laktobasillien kasvua. Ruoalla voi varsin tehokkaasti tasapainottaa suoliston bakteerien aineenvaihduntaa. Maitohappobakteereja on runsaasti mm. hapatetuissa tuotteissa, kuten hapanvihanneksissa.
On tärkeää koostaa ruokavalio myös siten, että elimistö pystyy tuottamaan riittävästi lyhytketjuisia rasvahappoja. Esimerkiksi pellavansiemenrouheen ja kauran laadukkaat kuidut edistävät maitohappobakteerien kasvua. On tärkeää, että ruoka on kuiturikasta ja sisältää täysjyvätuotteita, vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja. Ne takaavat probioottibakteereille hyvät kasvuolosuhteet.
Haluatko koko Kaarlo Jaakkolan tietopaketin aiheesta?
Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja on ladattavissa nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä>>
HUOM! Kun lataat kirjan ilmaiseksi TÄNÄÄN, niin etusi arvo on 35,90€!
© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola