Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista.
MITÄ HYÖTYÄ ON PELLAVAROUHEESTA?
Pellavarouhe on terveysvaikutteinen elintarvike, josta voi olla monia terveyshyötyjä.
Tärkeimmät terveysvaikutukset ovat:
◊ Pellavarouhe on kasvikunnan paras kuitujen lähde: ehkäisee ummetusta ja hoitaa suolistoa.
◊ Pellavarouheen sisältämä öljy on hyvä välttämättömien rasvahappojen lähde.
◊ Pellavansiemenlima voi tasoittaa verensokerin nousua.
◊ Pellavanrouhe voi alentaa veren kolesterolia.
◊ Saattaa auttaa joidenkin syöpätyyppien ehkäisyssä ja hoidossa.
◊ Pellavarouheessa on tärkeitä kivennäis- ja hivenaineita.
MIHIN JA MITEN PELLAVAROUHETTA KÄYTETÄÄN?
Sitä voi käyttää päivittäisenä lisäravinteena sekoittamalla rouhetta nesteeseen, puuroihin, marjakeittoon tai esimerkiksi hapanmaitotuotteisiin, kuten jogurttiin. Rouheen annetaan imeytyä 10–20 minuuttia, jotta se turpoaa ennen nauttimista. Turpoamattomana rouhe voi aiheuttaa mm. ilmavaivoja, koska se imee tarvitsemansa nesteen suolistosta. Pellavarouhe turpoaa nesteen vaikutuksesta 8-kertaiseksi.
Pellavarouhetta voi käyttää myös esimerkiksi leivonnassa, kuten sämpylä- ja leipätaikinoissa.
Liottamattomat pellavansiemenet lisäävät ulostusmassaa, mutta sen sisältämät ravintoaineet jäävät hyödyntämättä. Kokonaisia pellavansiemeniä voi lisätä esim. leivonnaisiin, puuroon tai hapanmaitotuotteisiin kuidun lähteeksi.
Hyvä neuvo:
• Lisää litran puuroon 1 dl pellavarouhetta ja keitä normaalisti tai lisää puuroon nesteessä liottamasi rouhe.
• Lisää ½ litran sämpylätaikinaan 1 dl liotettua rouhetta tai siemeniä.
• Kun käytät siemeniä, liota ne vedessä (tai taikinanesteessä) 8–12 h.
Tilaa Parantava ruoka pellavarouhe -pokkari ja muut tuotteet Biomed.fi verkkokaupasta –15 % alennuksella alekoodilla TERVEYSSIVUT
Lunasta etusi ja tilaa tästä>>
© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola