MITÄ ON INTIAANISOKERI?

Tämä on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista.

Intiaanisokeri eli täysruokosokeri valmistetaan Etelä-Amerikassa ilman kemiallisia prosesseja.

Kuivatettu sokeriruoko puristellaan käsin karkearakeiseksi jauhoksi. Se sisältää runsaasti ravitsevia ainesosia, kuten kivennäisaineita. Siinä oleva ruokosokeri imeytyy verenkiertoon hitaammin kuin teolliset sokerit. Sen on todettu tasapainottavan vatsan toimintoja ja auttavan myös hampaiden terveenä pysymisessä. Täysruokosokeri sisältää useita sokerilaatuja, kivennäis- ja hivenaineita, aminohappoja sekä antioksidantteja. Valkoisessa sokerissa ei ole lainkaan aminohappoja, mutta täysruokosokerissa on 17 eri aminohappoa. Täysruokosokerissa on myös esim. kaliumia 1 100 mg/100 g, kalsiumia 240 mg/100g, fosforia 31 mg/100g.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa Kaarlo Jaakkolan kirjapaketti nyt kaikkien aikojen PARHAALLA -35% ALENNUKSELLA alennuskoodilla ”kaarlo” tästä!

Tilaa tästä!!

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola