Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista.
Pellavarouhe on ravintoainetta, joka jää jäljelle, kun pellavansiemenistä erotetaan kylmäpuristamalla pellavansiemenöljy. Osa öljystä (20 %) jää rouheeseen, samoin lima-aines. Rouheessa on paljon myös lignaaneja, jopa 100 kertaa enemmän kuin rukiissa ja kaurassa.
Lignaanit ovat yhdisteitä, jotka voivat ehkäistä syöpää ja jotka estävät elimistön hapettumista eli härskiintymistä. Pellavansiemeniä voi ostaa ja käyttää ravintona monessa muodossa: kokonaisina siemeninä, rouheena, rakeina, öljynä ja kapseleina. Pellavansiemeniä on myös elintarvikkeissa, kuten leivonnaisissa, makeisissa, omega-3-kananmunissa ja margariinissa. Pellavansiementuotteita myydään päivittäistavarakaupoissa, terveyskaupoissa, nettikaupoissa ja apteekeissa.
Pellavansiemenet ja -rouheet ovat ruokakaupoissa usein puurohiutaleiden, jauhojen tai luontaistuotteiden lähettyvillä. Rouhe säilyy hyvänä huoneenlämmössä, kun se suojataan valolta.
Pellavansiemenöljy myydään öljyjen rivistössä, luontaistuotehyllyillä tai jääkaapeissa. Kannattaa mieluiten ostaa pellavaöljyä, joka myymälässä säilytetään kylmässä ja valolta suojattuina.
Tilaa Parantava ruoka pellavarouhe -pokkari ja muut tuotteet Biomed.fi verkkokaupasta –15 % alennuksella alekoodilla TERVEYSSIVUT
Lunasta etusi ja tilaa tästä>>
Pellavarouheen ja kotimaisten marjojen terveysvaikutuksia saa nautittua kätevästi ottamalla päivittäin pari ruokalusikallista Linomixia
Tilaa Linomix ja muut Biomed.fi -tuotteet –15 % alennuksella alekoodilla TERVEYSSIVUT
Lunasta etusi ja tilaa tästä>>
© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola