Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista.
Pellavassa on kasviöljyjä seuraavasti:
◊ Öljyhappo 13–36 %. Öljyhappo on elimistölle tärkeä rasvahappo, jonka tärkeitä lähteitä ovat kylmäpuristettu rypsiöljy ja erityisesti avokado.
◊ Linolihappoa 10–25%
◊ Alfalinoleenihappoa 40–70 %
”Todisteet öljyhapon edullisuudesta haetaan perinteisestä Välimeren maiden ruokavaliosta, jossa öljyhapon lähteenä on oliiviöljy ja jota noudattavissa väestöissä sepelvaltimotauti on harvinainen.” www.duodecim.fi
Nykyisin länsimainen ihminen saa kasviöljyistä ravinnossaan linolihappoa (omega-6) moninkertaisesti alfalinoleenihappoon nähden (omega-3). Näitä rasvahappoja tulisi olla ravinnossa yhtä paljon suhteessa toisiinsa tai niin, että alfalinoleenihappoa olisi enemmän, 1:2 (yhden suhde kahteen). Pellavansiemenöljyssä tämä suhde on terveyden kannalta ihanteellinen. Pellavansiemenöljyn ja pellavarouheen käyttö ruokavaliossa auttaa parantamaan välttämättömien rasvahappojen keskinäistä suhdetta lähemmäksi toivottua tilannetta.
Tilaa Parantava ruoka pellavarouhe -pokkari ja muut tuotteet Biomed.fi verkkokaupasta –15 % alennuksella alekoodilla TERVEYSSIVUT
Lunasta etusi ja tilaa tästä>>
Pellavarouheen ja kotimaisten marjojen terveysvaikutuksia saa nautittua kätevästi ottamalla päivittäin pari ruokalusikallista Linomixia
Tilaa Linomix ja muut Biomed.fi -tuotteet –15 % alennuksella alekoodilla TERVEYSSIVUT
Lunasta etusi ja tilaa tästä>>
© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola