Tämä on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista.
Nisäkäslignaaneja tuottavia yhdisteitä on eniten pellavansiemenissä. Pellavan lignaanipitoisuus on rukiiseen nähden satakertainen. Lignaaneja on pellavarouheessa, joka jää jäljelle puristettaessa öljyä siemenistä. Lignaaneja ei ole kylmäpuristetussa öljyssä.
Vertailu:
Nisäkäslignaania/kasvi (μg/100 g) (mikrogrammaa/100 g)
Soijapapu
Viljaleseet:
Vehnä
Kaura
Kokojyväruis
Peruna
Porkkana
Sipuli
170
–
570
650
160
80
350
110
Lähde: Bäcklund, Mäkelä, Santti: Terveysvaikutteiset elintarvikkeet, ruokaa, lääkettä vai markkinointia? Kirjayhtymä 1998
Oliko artikkeli kiinnostava? Ennakkoilmottaudu nyt ilmaiseksi Suomen suurimpaan terveystapahtumaan verkossa.
TerveysSummit tapahtumassa Kaarlo Jaakkolan, suomalaisten ravitsemushoitojen pioneerin elämäntyöhaastattelu yli 50 vuoden urasta. Lisäksi yli 18 tuntia käytännön vinkkejä ravinnosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, unohtamatta lääkäreiden käytännön ohjeita terveyden parantamiseen.
© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola