Tämä on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista.
Pellavansiemenet sisältävät kohtalaisen runsaasti magnesiumia ja kaliumia. Pellavarouhe saattaa olla myös merkittävä piin lähde. Ihminen saa piitä pääasiassa siemenkasvien kuoresta. Nykyään syödään kuorittua viljaa, jolloin vilja ravinnon piin lähteenä ei enää ole riittävä. Huono ihon, kynsien ja hiusten kunto viittaa piin puutostilaan. Todennäköisesti piin saantia voidaan tehostaa syömällä pellavarouhetta.
Oliko artikkeli kiinnostava? Ennakkoilmottaudu nyt ilmaiseksi Suomen suurimpaan terveystapahtumaan verkossa.
TerveysSummit tapahtumassa Kaarlo Jaakkolan, suomalaisten ravitsemushoitojen pioneerin elämäntyöhaastattelu yli 50 vuoden urasta. Lisäksi yli 18 tuntia käytännön vinkkejä ravinnosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, unohtamatta lääkäreiden käytännön ohjeita terveyden parantamiseen.
© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola