Perinteisen lääkehoidon teho

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirjasta, jonka voit ladata nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä (HUOM! Edun arvo 35,90€) >>

Yleisimmin käytettyjä lääkkeitä ovat kouristuksia vähentävät lääkkeet, depressiolääkkeet, ripulilääkkeet ja ummetuslääkkeet eli laksatiivit. Niiden apu on kuitenkin usein toiminnallisissa vatsavaivoissa kovin rajallinen. Viimeisten kymmenen vuoden aikana kehitetyt serotoniinireseptoreihin vaikuttavat valmisteet ovat aiheuttaneet yllättävän paljon haittavaikutuksia.

Kemiallisen lääkehoidon rintamilla ei ole näkyvissä uusia läpimurtovalmisteita. Ärtyvän suolen sinänsä hyvänlaatuisten vaivojen hoitamiseen tarkoitetuilla lääkkeillä ei voida hyväksyä vaarallisia sivuvaikutuksia. Tehokkaat probioottivalmisteet ovat vahvasti tulossa toiminnallisten vatsavaivojen hoitoon. Haittavaikutusten puuttuminen on vahva peruste kokeilla probioottilääkitystä myös ärtyvän suolen oireyhtymän hoidossa.

Suurin osa ärtyvän suolen potilaista ei ole tyytyväisiä perinteisiin IBS-hoitoihin. Suuri osa potilaista jättää hoidon kesken ja yhdistää lääkehoidon itsehoitoihin tai luonnonmukaisiin hoitoihin. Usein hoidot koetaan tehottomiksi ja huonosti siedetyiksi.

Vain pieni osa reagoi psykologisiin hoitoihin tai psyykkisiin toimintoihin vaikuttaviin lääkkeisiin.

Haluatko koko Kaarlo Jaakkolan tietopaketin aiheesta?

Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirja on ladattavissa nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä >>

HUOM! Kun lataat kirjan ilmaiseksi TÄNÄÄN, niin etusi arvo on 35,90€!

Lataa kirja tästä>> 

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola