Pikkupojan astma lieveni merkittävästi

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta (lataa koko e-kirja NYT ILMAISEKSI tästä).

Helsingin Antioksidanttiklinikan lääkärin, LL Pertti Lähteenmäen potilaan hoitoesimerkki.

astma_kuriinKaksivuotias Fredrik sai ensimmäisen astmakohtauksen syksyllä 2006 vilustuttuaan päivähoitopaikassa. Kohtaus oli niin vaikea, että poika joutui olemaan sairaalassa viisi vuorokautta yhteen menoon. Vasta viiden tunnin kuluttua hänelle vuoroin annetut adrenaliini ja avaava lääke alkoivat vaikuttaa.

Tauti luokiteltiin tulehdusastmaksi. Fredrikin hengitystiet olivat ahtaat ja sitkeä lima syvällä. Syksyn aikana hänellä oli neljästi silmätulehdus ja lisäksi pitkään kestävä korvatulehdus.

Perhe joutui käymään useasti sairaalassa. Joka käynnillä eri lääkäri otti pojan vastaan ja lääkärit antoivat eri ohjeita. Hän joutui syömään paljon astmalääkkeitä, ja hänelle määrättiin syksyn aikana myös neljä antibioottikuuria, joista ei ollut tuntuvaa hyötyä.

Helsingin antioksidanttiklinikalla vastaanotolla otettiin ja analysoitiin Fredrikin verikokeet. Helmikuussa perhe sai ravitsemushoidon reseptit, joilla korjattaisiin laboratoriokokeissa ilmenneet puutteet ja epätasapainot. Pojalla oli mm. erittäin alhainen lykopeenitaso. Seerumin lykopeeni ilmaisee, onko ravintoon sisältynyt tarpeeksi punaisia vihanneksia ja hedelmiä. Nollaa lähellä oleva arvo tarkoittaa, että rasvojen imeytyminen on häiriintynyt. Ravintolisävalmisteen ohella tohtori Lähteenmäki suositteli luonnonmukaisesti tuotettua tomaattimehua ja vesimelonia. Fredrik sai päivittäin 5 ml pellavansiemenöljyä ja joka toinen päivä 5 ml kalanmaksaöljyä. Hänen D-vitamiiniarvonsa oli alarajoilla, kuten myös sinkki ja seleeni. Tukihoitoon kuului monta luontaistuote- ja apteekkivalmistetta, mutta lapsi söi ravintolisät kiltisti.

Äidin mukaan muutoksia parempaan näkyi jo viikon kuluttua. Parantuminen alkoi ysköksillä, joiden ansiosta hengitystiet rupesivat avautumaan. Hän yski limaa 4–5 päivää. Pääsiäisen aikoihin vanhemmat päättivät lopettaa jatkuvan astmalääkityksen. Touko-kesäkuun vaiheessa sekä kerran heinäkuussa Fredrik vilustui, jolloin hän sai avaavaa lääkettä, mutta parani pian. Annostukseksi riitti paljon pienempi annos kuin aiemmin.

Fredrikin isoisoäiti oli vaikeasti sairaana hakeutunut lääkäri Kaarlo Jaakkolan hoitoon antioksidanttiklinikalle. Sairaudestaan huolimatta hän eli useita suhteellisin kivuttomia vuosia, ennen kuin sairaus vei hänet lopullisesti. Samaa Fredrikin äiti kertoi isästään, jonka vaikea sairaus todettiin vuonna 2003. Kaarlo Jaakkolan vastaanotolla isälle määrättiin lääkkeellinen antioksidanttihoito tavallisen lääkityksen lisäksi. Hän aikoi pian voida paljon paremmin. Tytär oli kiitollinen siitä, että isän viimeinen aika oli täynnä elämää.

Tytär kertoi, että muutamat lääkärit kyseenalaistivat ravitsemushoidon. Hän arveli, että tuskin kukaan olisi sanonut mitään, jos hänen isänsä olisi saanut ravinteensa ruoasta. Ruokaa olisi tarvittu kuitenkin siinä tilanteessa valtavat määrät korjaamaan vajeita, mikä ei olisi käytännössä ollut mahdollista.[1]

[1] Tämän kirjan toimittajan lyhennelmä Pertti Lähteenmäen kirjoittamasta artikkelista Pienen Fredrikin astma saatiin aisoihin. Näkökulma toiminnalliseen lääketieteeseen 2007–2008 -lehti.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Päätimme, että parasta mitä meillä on antaa nyt kytevään tilanteeseen, on jakaa Antioksidanttiklinikoiden perustajan, erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja kokonaisuudessaan ILMAISEKSI!

Lataa NYT Kaarlo Jaakkolan kirja “Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla” ILMAISEKSI (norm. 35,90€) TÄSTÄ:

Lataa e-kirja ilmaiseksi tästä >> 

Sivulta löytyy myös 16 ilmaista käytännönläheistä terveysopasta, jotka ovat kaikki toistaiseksi ilmaiseksi ladattavissa (arvo 4,90 € / kpl). Tutustu oppaisiin ja lataa ne koneellesi tästä: http://biomed.fi/ladattavat-oppaat/

PS. Nyt on aika jakaa todellisen ravitsemushoitojen legendan viisauksia koko kansan avuksi! Anna myös läheisellesi mahdollisuus ilmaiseen terveystietoon ja laita e-kirjan ja oppaiden linkit jakoon somessa tai emaililla.

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola