Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe -pokkarista.
Pohjolan ilmastossa kypsyneessä viljassa muodostuu runsaasti sekä ALA:ta (alfalinoleenihappoa) että LA:ta. Pohjoismaissa tuotetuissa pellavansiemenöljytuotteissa on suunnilleen 10 % korkeampi ALA-pitoisuus kuin keski-eurooppalaisissa tuotteissa. Pohjolan kylmäpuristettu pellavansiemenöljy maistuu karvaammalta kuin lauhkeassa ilmastossa kasvanut.
Subtrooppisessa ilmastossa ei muodostu läheskään niin paljon LA:ta ja ALA:ta kuin lauhkealla vyöhykkeellä kasvavassa viljassa.
Valitettavasti nykyaikainen teollinen tehoviljely ja viljan teolliset käsittelymenetelmät usein tuhoavat viljan moni-tyydyttymättömiä rasvahappoja. Vilja kuivataan nykyään nopeasti lämpötiloissa, jotka nousevat noin 70 asteeseen. Tällöin ALA ja myös LA tuhoutuvat suureksi osaksi.
Tilaa Parantava ruoka pellavarouhe -pokkari ja muut tuotteet Biomed.fi verkkokaupasta –15 % alennuksella alekoodilla TERVEYSSIVUT
Lunasta etusi ja tilaa tästä>>
Pellavarouheen ja kotimaisten marjojen terveysvaikutuksia saa nautittua kätevästi ottamalla päivittäin pari ruokalusikallista Linomixia
Tilaa Linomix ja muut Biomed.fi -tuotteet –15 % alennuksella alekoodilla TERVEYSSIVUT
Lunasta etusi ja tilaa tästä>>
© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola