Ravitsemuslääkityksen aloituskäytäntö

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirjasta, jonka voit ladata nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä (HUOM! Edun arvo 35,90€) >>

Vastaanotolle tultuaan useat potilaan haluavat aloittaa lääkityksen mahdollisimman pian. Ensimmäisellä vastaanotolla voidaan valita antioksidanttilääkityksen peruslääkkeet. On tärkeää, että potilas on läsnä silloin, kun lääkäri kliinisen kokemuksensa mukaan valitsee hoidon avainvalmisteet. Potilas saa itse valita, milloin hänen tukilääkityksensä alkaa. Usein lähellä asuvat tai vähäoireiset potilaat haluavat odottaa mittaustulosten valmistumista ja saada tukilääkityksen toisella vastaanottokäynnillä.

Ravitsemushoidon välitön aloitus:

Tukilääkitys on syytä aloittaa mahdollisimman pian muun muassa seuraavista syistä:

  1. Säästetään kustannuksia, jos lääkitys aloitetaan heti. Tällöin potilaan ei tarvitse tehdä uutta käyntiä vastaanotolle, usein hyvin pitkänkin matkaa takaa. Lisäksi hän säästää lääkärin vastaanotosta aiheutuvia kustannuksia.
  2. Aloittamalla ”avaintärkeät” ravintolisät heti ”voitetaan paranemisaikaa”.Tautiprosessi on saattanut jatkua pitkään, jopa vuosia. Toisaalta ei ole olemassa biokemiallista tieteellistä perustetta sille, miksi kliinisen kokemuksensa perusteella hoitavan lääkärin valitsemien tärkeiden valmisteiden käyttöä ei voitaisi aloittaa välittömästi, jos potilas niin haluaa.
  3. Alkulääkitysohjelma tulee laatia vastaanotolla silloin, kun potilas on läsnä. Potilaassa näkyvät sairauden merkit ovat tärkeä valintaperuste. Tuoreet esitiedot ja tutkimuslöydökset ovat lääkärillä tällöin käytettävissä. Lääkäri voi täsmentää potilaan antamia esitietoja lisäkysymysten avulla. Vastaanotolla käydään läpi potilaan kokemukset hänen mahdollisesta itsehoidostaan eri valmisteilla. Näin lääkäri voi saada potilaalta tietoja siitä, mitkä ravintotekijät ovat osoittautuneet tehokkaiksi. Positiiviset itselääkinnän kokemukset on syytä sisällyttää jatkossakin tuleviin lääkitysohjelmiin, ellei lääkäri katso, että potilas on saanut riittävän annoksen käyttämäänsä ravintotekijä- tai luonnonlääkettä.
  4. Yleinen periaate on, että lääkäri laatii potilaansa lääkemääräykset kliinisen tutkimuksensa jälkeen vastaanotolla. Lääkitystä täydennetään tai hienosäädetään, kun muut tutkimustulokset ovat valmistuneet. Näin tulee menetellä myös, kun määrätään potilaalle ravitsemuslääkitystä. Kun lääkäri on juuri tutkinut potilaansa, hän osaa arvioida taudin vaikeusasteen oikein ja mitoittaa lääkemääräyksen sen mukaisesti. Samalla lääkäri voi kertoa potilaalleen, millä perusteella hän on valinnut kunkin lääkevalmisteen.

Haluatko koko Kaarlo Jaakkolan tietopaketin aiheesta?

Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirja on ladattavissa nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä >>

HUOM! Kun lataat kirjan ilmaiseksi TÄNÄÄN, niin etusi arvo on 35,90€!

Lataa kirja tästä>> 

Biomedin lisäetu Terveyssivut.fi lukijoille!

Uuden terveyssivut.fi sivuston kunniaksi –15 % alennus alekoodilla TERVEYSSIVUT koko Biomedin terveystuotteiden valikoimasta!

Tilaa esimerkiksi markkinoiden vahvin ja puhtain kurkumiinivalmiste, lisäaineettomat D-vitamiinitipat tai kotimainen poron Luuliemijauhe nopealla toimituksella netistä.

Lunasta etusi ja tilaa tästä>>

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola