Ruokavalio voi ehkäistä myös dementiaa

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista.Dementia-aivot

Ruokavalioiden terveysvaikutuksia pyritään osoittamaan väestötutkimuksilla. Professori Nikolaus Scarmears New Yorkista esitti Euroopan ravitsemustieteellisen yhdistyksen (ESPEN):n kongressissa syyskuussa 2011 Göteborgissa väestötutkimuksia ravitsemuksesta. Niissä osoitettiin, että varsinkin naisilla, jotka noudattivat Välimeren dieettiä, oli muuhun väestöön verrattuna vain noin 50 %:n riski sairastua dementoivaan Alzheimerin tautiin. Hän totesi, että Välimeren dieetti voi edesauttaa taudin hidastumista ja vähentävää sairastumisriskiä. Dieetti näytti hidastavan varhaisdementian oireita ja taudin lopullista puhkeamista. Hän totesi, että kaiken kattavaa terveyttä edistävää ravintosuositusta ei kuitenkaan ole.

Välimeren dieetissä päivittäinen ruoka-annos sisältää runsaasti oliiviöljyä, hedelmiä, vihanneksia sekä kuitupitoisia viljatuotteita. Maitotuotteet syödään juustojen tai jogurtin muodossa. Ruoka-annoksiin sisältyy myös viikoittaisia kala- ja liha-annoksia.

Tilaa Parantava ruoka pellavarouhe -pokkari ja muut tuotteet Biomed.fi verkkokaupasta –15 % alennuksella alekoodilla TERVEYSSIVUT

Lunasta etusi ja tilaa tästä>>

Pellavarouheen ja kotimaisten marjojen terveysvaikutuksia saa nautittua kätevästi ottamalla päivittäin pari ruokalusikallista Linomixia

Tilaa Linomix ja muut Biomed.fi -tuotteet –15 % alennuksella alekoodilla TERVEYSSIVUT

Lunasta etusi ja tilaa tästä>>

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola