Suoliston pieneliöstön merkitys

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirjasta, jonka voit ladata nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä (HUOM! Edun arvo 35,90€) >>

Euroopan Unioni on lähtenyt voimakkaasti tukemaan tutkimusprojekteja, joissa selvitetään miten hyödyllisillä bakteereilla voidaan edistää vanhenevan väestön terveyttä ja elämänlaatua. Maitohappobakteerit, joista useimmat kuuluvat probioottiryhmään, ovat Euroopassa intensiivisen tutkimuksen kohteena.

Suoliston mikro-organismit eli mikrobit vaikuttavat elimistön toimintoihin sekä biokemiallisesti että immunologisesti. Sen vuoksi on tärkeää hoitaa suoliston mikrobiflooraa siten, että hyödyllisten probioottibakteerien osuus on riittävä. Probiootit, maitohappoa tuottavat bakteerit ovat kykeneviä yhdessä elimistön oman mikrobikannan kanssa korjaamaan häiriöitä, jotka johtuvat riittämättömästä ruoasta, stressistä ja muista rasitteista, ympäristön myrkyistä ja erilaisista kemiallisista lääkkeistä kuten antibiooteista, kemiallisista hormonivalmisteista ja tulehduskipulääkkeistä.

Suoliston mikrobifloora vaikuttaa immuunijärjestelmään ja säätelee elimistön kykyä puhdistaa itsensä vieraista aineista. Bakteerikanta ilmeisesti säätelee rasva-aineenvaihduntaa. Ylipainoisilla ns. omenalihavilla ovat eräät tulehduksen merkkiaineet lisääntyneet, ja rasvakerroksista on löydetty immuunijärjestelmän ns. suuria syöjäsoluja. Suoliston mikrobit ovat osa elimistön myrkynpoistojärjestelmää. Terveydelle ihanteellinen tasapainossa oleva pieneliöstö auttaa useiden mikroravinteiden, kuten mineraalien, hivenaineiden, vitamiinien ja aminohappojen imeytymistä.

Haluatko koko Kaarlo Jaakkolan tietopaketin aiheesta?

Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirja on ladattavissa nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä >>

HUOM! Kun lataat kirjan ilmaiseksi TÄNÄÄN, niin etusi arvo on 35,90€!

Lataa kirja tästä>> 

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola