Raikkaasta greipistä ja greipinsiemenöljystä on moneksi

Tämä artikkeli on toteutettu mainosyhteistyönä Biomedin kanssa. Lue lisää Biomedista täältä.

Kiusalliset kutinat, möyrivä maha, pahan hajuinen hengitys…

Kirpeän raikas greippi on syntynyt luonnollisesti risteytyneestä pomelosta ja makeasta appelsiinista. Hedelmä löydettiin 1700-luvun puolivälissä ilmeisesti Barbadokselta ja nykyään greipin sanotaan olevan yksi Barbadoksen seitsemästä ihmeestä. Greippihedelmä voidaan hyödyntää kokonaisuudessaan aina siemeniä myöden. Sen eri osilla on runsaasti erilaisia käyttötarkoituksia ja terveysvaikutuksia.

Greipin käyttöä maailmalla

Suurin osa greipeistä syödään sellaisenaan tai siitä valmistetaan tuoremehua puristamalla. Puristusjätteestä saadaan greippiöljyä jota elintarviketeollisuus käyttää mm. virvoitusjuomien aromiaineena.

Greipin kuori on tärkeä pektiinin ja sitruunahapon lähde. Molempia käytetään muiden hedelmien säilömiseen ja hilloamiseen sekä muualla elintarviketeollisuudessa. Kuoren sisäosasta saatava naringiini on flavonoidi joka antaa “tonic”-vesille niille ominaisen hieman katkeran maun. Greipinsiemenöljyuute on monipuolinen pieneliöiden kasvua hillitsevä luonnonaine. Aasian maissa uutetta on käytetty jo vuosisatoja sisäisesti ja sen lisäksi ihon ja hiusten puhdistukseen sekä myös kodin pintojen desinfiointiin. Sitä on käytetty myös home – ja sienitorjuntaan maanviljelyssä, kala ja siipikarjan desinfektoimiseen, eläinten rehun home- estäjänä sekä ruoka-aineiden säilöntä-aineena. Onpa joku sitä kehunut myös erinomaiseksi homeenpoistajaksi veneiden pressuista.

Greippi_mehu_mini

Greipin vaikuttavia aineita

Greipissä on runsaasti erilaisia flavonoideja, C-vitamiinia ja kasvisteroleita.

Flavonoidit toimivat kasveissa muun muassa väripigmentteinä, suojaavat kasvia liialliselta UV-säteilyltä, tuhohyönteisiltä, viruksilta, bakteereilta ja sieniltä sekä toimivat kasvihormoneina. Näin ne vaikuttavat kasvin makuun, väriin, koostumukseen ja säilyvyyteen sekä toimivat antioksidantteina. Myös ihminen hyötyy monella tavalla flavonoideista.

Greipistä on moneksi

Raikkaat vähäkaloriset greipit ovat olleet monella mukana erilaisissa laihdutuskuureissa. Sanotaan että puolikas greippi ennen jokaista ateriaa tehostaa ruoansulatusta ja polttaa rasvaa. Useiden tutkimusten mukaan on viitteitä siitä että säännöllinen greipin syönti alentaisi myös kolesterolia. Ulkoisesti käytettävää eteeristä greippiöljyä voi käyttää esim. tuoksulyhdyssä, saunan löylyveteen, höyryhengitysveteen sekä aromaterapiassa. Kun lisää hyvänlaatuiseen kylmäpuristettuun öljyyn muutaman tipan eteeristä öljyä niin seoksen voi hieroa iholle. Eteerisenä öljynä greippi laukaisee jännitystiloja eli esimerkiksi tuoksumaljassa käytettynä se sopii hyvin stressaantuneelle mielelle.

Sisäisesti käytettävää greipinsiemenöljyä on käytetty suoliston hyvinvointiin jo yli 30 vuotta, sen tiedetään myös tehostavan immuunijärjestelmää. Greippiöljyuute on monipuolinen pieneliöiden kasvua hillitsevä luonnonaine, sillä on sienilääkkeiden ominaisuuksia.

iocidin_plus_600Iocidin +

Suoliston bakteerikannan epätasapaino voi aiheuttaa monenlaista ongelmaa. Energian puute, paino-ongelmat, vaikeat ruoansulatusongelmat, ilmavaivat, ripuli, ummetus, pahanhajuinen hengitys ja jopa päänsärky voivat johtua sekaisin olevasta suoliston bakteerikannasta. Ruokavalio on tällöin syytä ensimmäisenä tarkistaa. Ohjeita löytyy runsaasti kirjallisuudesta. Hyväksi avuksi on osoittautunut myös Biomedin Iocidin + valmiste jossa greipinsiemenöljyn lisäksi on oreganoöljyä ja oliivinlehtiuutetta. Näillä vahvoilla kasveilla on jokaisella joku ominaisuus mikä toiselta puuttuu, siksi sillä on todettu hyvin laaja-alainen vaikutus. Monet ravitsemushoitojen ammattilaiset ja terapeutit ovat jo useita vuosia suositelleet Iocidin +:aa vaikeissa mikrobikannan häiriöissä. Tutustu Iocidin+ kapseleihin täältä.

Nestemäiset greippiöljytipat

Biomedin greippiöljytipat ovat monikäyttöiset sekä sisäisesti että ulkoisesti. Niitä voi käyttää ihon ja kynsien pikkuvaivoihin, suuhuuhteluihin, korvakäytäviin, nenähuuhteluihin esim. sarvikuonokannussa, emätin huuhteluihin ja moneen muuhun. Greippiöljytipat ovat mukavan greippimäisen makuiset ja tuoksuiset. Lapsilla ne sopivat mietona laimennoksena esim. suusammakseen. Moni pitää pulloa kotona vatsatautiepidemioiden varalta. Tutustu Greippiöljytippoihin täältä.

greippiljytipat_0e4c80867ef9adb22f994f3c1bb85298Greippitippojen annosteluohjeita:

  • Sisäisesti: 10 -15 tippaa pieneen määrään vettä 3 kertaa päivässä
  • Kielen alle: 10 tippaa 1-2 kertaa päivässä, pidetään suussa ennen nielemistä
  • Nenäsuihkeena: 10 tippaa pieneen määrään vettä. Laita liuos sumutinpulloon tai nenähuuhtelukannuun ja käytä tarvittaessa useita kertoja päivässä.
  • Korvakäytäviin: 1 tippa pumpulituppoon joka pidetään korvakäytävässä n. tunnin ajan
  • Suuhuuhtelu: 15 tippaa pieneen määrään vettä, purskutellaan pidetään suussa muutama minuutti, useita kertoja päivässä
  • Paikallisesti: Muutama tippa suoraan kynsiin
  • Emätinhuuhtelu: 5 tippaa pieneen määrään vettä tai kostutettuun pumpuliin

 



Asiaan liittyvä lukuvinkki!

Antioksidanttiklinikoiden perustajan, kirurgian erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan kirjoittamassa Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla kirjassa kerrotaan laajasti mm. ruokavalion, ravintolisien sekä ravitsemustilaa määrittävien vitamiini-, hivenaine- ja rasvahappomittausten mahdollisuuksista erilaisten vaivojen ja sairauksien hoidossa.

Kaarlo Jaakkolan kirjat nyt -15% huipputarjouksella täältä!

Kannattaa myös käydä tykkäämässä Terveyskirjat Facebookista ja Mividatan Facebookista, niin saat ensimmäisten joukossa tiedon kun julkaisemme täällä uusia artikkeleita.