Tämä artikkeli on toteutettu mainosyhteistyönä Biomedin kanssa. Lue lisää Biomedista täältä.
Paranna happo-emästasapainoa ja vähennä kehon myrkkykuormaa, näin onnistut myös laihduttamaan – ÄLÄ OLE HAPAN!
Lähes joka maankolkassa lisääntynyt stressaava ja kiireinen elämäntyyli sekä epäterveellinen ruokavalio aiheuttavat elimistön happamoitumista. Happamoituminen taas aiheuttaa liikalihavuutta, väsymystä, suolisto-ongelmia, “aivosumua”, masennusta sekä monenlaisia kolotuksia ja kipuja. Olet saattanut kokeilla jo kaikenlaiset dieetit, karppaukset, paastot ym. Muutama kilo on ison työn takana saada pois, mutta äärettömän helppo saada takaisin. Happo-emästasapainon merkitys sekä terveydelle että laihduttamiselle on äärimmäisen tärkeä. Ruokavalio on kaiken A ja O, mutta helppo tapa vähentää elimistön happamuutta on lisätä lehtivihreää jokaiseen päivään. Huomaat eron olossa ja olemuksessa jo parissa viikossa.
Happo-emästasapaino
Happo-emästasapaino on elimistön oma säätelymekanismi. Sillä on keskeinen osa monissa kehon toiminnoissa mm. aineenvaihdunta-prosessissa. Liian happamassa suolistossa, ravinnosta saatavien tärkeiden ravinteiden ja kivennäisaineiden imeytyminen heikkenee. Happo-emästasapaino huolehtii myös siitä, että veren pH arvo pysyy vakaana asteikolla 7,35 –7,45. Jos tähän arvoon tulee kymmenesosayksikön poikkeama suuntaan tai toiseen, on se hengenvaarallista.
Vain harvalla on nykyään ihanteellinen happo-emästasapaino. Elinympäristömme on täynnä happoja ja niitä kartuttavat mm.
– Heikentynyt ravinnonlaatu sekä huonontuneet ruokailutottumukset
– Ilmansaasteet ja erilaiset kemikaalit
– Nautintoaineet, alkoholi, tupakka, kahvi, musta tee, virvoitus- ja energiajuomat jne.
– Runsas lääkkeiden käyttö
– Vähäinen liikunta tai toinen ääripää, liikaa elimistöä rasittava urheilu ja treenaus
Suomalainen ruokavalio on hyvin happovoittoinen. Syödään paljon liha- ja viljatuotteita, sokerilla höystettyjä maitotaloustuotteita, juodaan runsaasti kahvia jne. Elimistö pystyy itse hyvin pitkälle taistelemaan happoja vastaan ja tasapainottamaan tilannetta, mutta siitä on omat seurauksensa. Elimistö “lainaa” emäksisiä aineita mineraalivarastoista kuten luustosta, hiuksista, kynsistä, ihosta, rustoista ja muista kudoksista ja ajan mittaan ne alkavat haurastua ja voimaan huonosti. Elimistö suojaa myös veren pH-tasapainoa mm. hamstraamalla rasvaa varastoidakseen happamia kuona-aineita ja myrkkyjä; tämä aiheuttaa lihomista. Ylipaino ei siis aina johdu rasvasta vaan happamuudesta.
Vähennä kehon happo- ja myrkkytaakkaa lehtivihreällä
Lehtivihreää sisältävillä kasveilla on runsaasti terveysvaikutuksia. Niiden avulla lisäät helposti elimistön emäksisyyttä ja hyvinvointia sekä puhdistat kehoa myrkyistä ja kuona-aineista.
Vehnäoras on yksi lehtivihreän parhaimpia lähteitä ja useiden tutkimusten mukaan vehnänorasmehu on ihmisen tuntemista nesteistä kaikkein runsasravintoisinta. On verrattu, että seitsemän kiloa tuoretta vehnänorasta vastaa ravintoarvoltaan sataakuuttakymmentä kiloa parhaita vihanneksia. Sitä voidaan sanoa varsinaiseksi ravinnepankiksi. Vehnänoras tunnetaan tehokkaana suolistossa olevien myrkkyjen poistajana. Se tehostaa myös muuta kehon myrkynpoistoa vähentäen raskasmetallien kuten elohopean, lyijyn, kadmiumin ja alumiinin myrkyllisiä vaikutuksia.
Chlorella on makean veden levä, joka sisältää myös huiman määrän ravinto-aineita. Chlorellan nimi tulee sen valtavasta klorofylli- eli lehtivihreäpitoisuudesta. Tämä levä sisältääkin enemmän lehtivihreää grammaa kohti, kuin mikään kasvi maapallolla. Chlorella vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja tuhoaa paksunsuolen haitallisia bakteereita. Se imee itseensä myrkkyjä suolistosta ja edistää normaalia peristalttista liikettä, jolloin mm. vatsantoiminta helpottuu. Se myös suojelee maksaa ja rauhoittaa vatsaa.
Spirulina on sinivihreä mikrolevä, jota pidetään planktonkasveista ravintorikkaimpana. Sen proteiinipitoisuus on huomattavasti korkeampi kuin lihassa, kalassa tai soijassa. Myös spirulina sisältää runsaasti lehtivihreää, tehostaa aineenvaihduntaa, puhdistaa haitallisia myrkkyjä kehosta ja monet saavat sen avulla hillittyä ruokahalua ja makeanhimoa.
Top 3
Näiden kolmen kasvin koostumuksessa on tiettyjä eroja. Kullakin näistä on sellaisia vaikuttavia aineita ja vaikutuksia, joita toiselta puuttuu. Yhdistämällä nämä kolme johtavaa kasvikunnan lisäravinnetta päästään lähelle täydellisen ravinnon tavoitetta.
Biomedin GREEN-KAPSELEILLA pidät helposti 25:n päivän kuurin joka auttaa virkistymään, hoikistumaan ja puhdistumaan näillä lehtivihreän täyttämillä kasveilla.
Biomedin vihertuotteiden raaka-aineet ovat korkealuokkaisia mm. orasmehu valmistetaan suomalaisesta luomulaatuisesta spelt –vehnänoraasta. Tutustu tuotteisiin täältä.
Birgit Stenroos
Asiaan liittyvä lukuvinkki!
Antioksidanttiklinikoiden perustajan, kirurgian erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan kirjoittamassa Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla kirjassa kerrotaan laajasti mm. ruokavalion, ravintolisien sekä ravitsemustilaa määrittävien vitamiini-, hivenaine- ja rasvahappomittausten mahdollisuuksista erilaisten vaivojen ja sairauksien hoidossa.
Kaarlo Jaakkolan kirjat nyt -15% huipputarjouksella täältä!
Kannattaa myös käydä tykkäämässä Terveyskirjat Facebookista ja Mividatan Facebookista, niin saat ensimmäisten joukossa tiedon kun julkaisemme täällä uusia artikkeleita.