Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta.
D-vitamiini on tärkeä monilla tavoin, myös ruoansulatuselimistön kannalta. Se voi vähentää monien syöpien, kuten paksusuolen, peräsuolen, ruokatorven, sappirakon ja mahalaukun syövän riskiä. Uusien tutkimusten mukaan maksan tuottama D-vitamiini ehkäisee eturauhassyöpää tai lykkää sen puhkeamista. Se voi vähentää myös rintasyövän, munuaisen, munasarjojen, haiman, virtsarakon ja ruokatorven syövän riskiä, samoin alttiutta sairastua lymfoomaan tai leukemiaan.
Ilman riittävää D-vitamiinin saantia luusto haurastuu. D-vitamiinilla on myös lukuisia muita tärkeitä tehtäviä elimistössä. Uudet tutkimukset viittaavat mm. siihen, että matala D-vitamiinipitoisuus selittää sen, miksi ihmiset kuolevat influenssaan talvisin, mutteivät yleensä kesäisin. D-vitamiinilisät voivat auttaa taistelussa infektioita vastaan.
Professori Pentti Tuohimaan mukaan ”D-vitamiinin oikealla käytöllä voitaisiin vaikuttaa Suomen syöpätilanteeseen enemmän kuin millään muulla. Se on maailman halvin syöpälääke.”
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa nyt Kaarlo Jaakkolan kirjapaketti nyt kaikkien aikojen PARHAALLA -35% ALENNUKSELLA!
Käyttämällä koodia “kaarlo” saat tarjouksen käyttöösi.
Nopea ohje tarjouksen käyttöön ostoskorissa:
Lisää teksti kaarlo, kohtaan ”Kupongin koodi”.
Paina ”Käytä kuponki” -nappia ja tarjous näkyy ostoskorissa.
© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola