Pakuria on tutkittu vain vähän kliinisten, ihmisillä suoritettujen tutkimusten valossa. Toteutetuissa tutkimuksissa ryhmien koot ovat olleet pieniä ja suuntautuneet pääasiassa maha-suolistokanavan vaivojen, ihosairauksien, 2-tyypin diabeteksen ja syövän tutkimiseen. Venäjällä eri syöpätyyppien hoidossa tehdyistä havainnoista on raportoitu viimeisen 60-vuoden aikana melko paljon potilaskertomuksia ja pieniä tutkimuksia. Viimeaikainen tutkimus taas on pyrkinyt ymmärtämään tarkemmin kansanlääkinnässä havaittuja toimintamekanismeja. Vuonna 2013 julkaistu raportti ”Progress on understanding the anticancer mechanisms of medicinal mushroom: inonotus obliquus”, antaa toistaiseksi parhaan kokonaiskuvan aiheesta.
Koeputkissa- ja eläimillä suoritettujen pakuritutkimusten määrä on lisääntynyt erittäin merkittävästi Aasiassa 2000-luvulla ja lukuisten vaikutusmekanismien tarkemman ymmärtämisen ja eri tutkimusryhmien saamien samojen tulosten valossa uskon, että myös kliininen tutkimus pakurin tiimoilta tulee aktivoitumaan tulevina vuosina. Toivon lämpimästi, että pakurin käytöstä saadaan tulevaisudessa toteutettua myös laajempia tutkimuksia suuremmilla ihmismäärillä, jotka antaisivat parempia viitteitä mahdollisista vaikutuksista eri ihmisryhmillä. Käyn seuraavilla sivuilla läpi muutamia ihmisillä toteutettuja pakuritutkimuksia.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -15% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!
Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.
© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja