Kauppa

Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan

Arvio 4.80 5:stä perustuen 5 asiakkaan arvioon.
(5 tuotearviota)

31,80 sis. ALV

Pakurikääpä on syväluotaava sukellus metsiemme vähemmän tunnettuun aarreaittaan, lääkinnällisten sienten kiehtovaan maailmaan. Tilaa nyt -15% alennettuun hintaan koodilla “pakuri”, niin pääset lukemaan kirjaa jo lähipäivinä tai paketoimaan sen ystävälle lahjapakettiin.

Varasto loppu

tuotetunnus (SKU) 978-952-99207-7-8 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Koivujen kyljillä kasvavan pakurin käytöstä mainitaan jo 1800-luvulla Aleksis Kiven Seitsemän Veljestä -teoksessa. Tämän jälkeen pakurin tie on kulkenut sotavuosina kahvin korvikkeena juodusta ”tikkateestä” ja myyntipannassa lojuneesta uuselintarvikkeesta megatrendiksi, joka on saanut tuhannet suomalaiset hörppimään pakurista valmistettua teetä.

Jaakko Halmetoja

Jaakko Halmetojaa voi kiistatta pitää henkilönä, joka on keskeisimmin vaikuttanut pakurikäävän popularisointiin Suomessa. Sadat luennot, radio- ja TV-haastattelut ovat suppiloineet ison läjän palautetta, kokemuksia ja aiemmin kiven alla ollutta tietoa Halmetojan hyppysiin.

Pakurikääpä – Opas lääkinnällisten sienten maailmaan

Suomalaisille tuttujen kantarellien ja suppilovahveroiden lisäksi takapihamme metsät ovat täynnä arvokkaita sieniä, joita vain pieni osa ihmisistä osaa hyödyntää. Pakurikääpä -kirja on ensimmäinen suomeksi kirjoitettu, laajemmin lääkinnällisiä sieniä käsittelevä teos. Kirja käy seikkaperäisesti läpi pakurikäävän historiaa, terveysvaikutuksia, aktiivisia ainesosia, eri valmistustapojen etuja ja nitoo kasaan aiheen tiimoilta viljellyt legendat sekä 2000-luvun kirkkaimman tieteellisen tutkimusdatan.

Esipuheen kirjaan on kirjoittanut FT, kasvitieteilijä, professori ja tietokirjailija Sinikka Piippo.

Kirjan avulla opit mm. seuraavat asiat:

 • Pakurin historia Suomessa ja maailmalla
 • Pakurin tunnistaminen, kerääminen ja käsittely
 • Pakurin aktiiviset ainesosat ja tieteellinen tutkimus
 • Pakurin historia perinteisenä syöpälääkkeenä
 • Yli 40 eri käyttötapaa ja runsaasti laadukkailla värikuvilla varustettuja reseptejä

Lisätiedot

Paino 0.651 kg

5 arviota tuotteelle Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan

 1. Arvostelu tuotteesta: 5 / 5

  Eija Vehmas (varmistettu kirjoittaja)

  Olen lukenut kirjan ja on jatkuvasti tiedonhankintakäytössä. Erittäin hyvä tietolähde. Innostaa jatkamaan.

 2. Arvostelu tuotteesta: 5 / 5

  Piia (varmistettu kirjoittaja)

  Mahtava kirja. Keittiössä aina käden ulottuvilla.Palaan kirjaan kuukausittain etsiessäni tietoa ja ohjeita pakurin käyttöön. Oikea käsikirja pakurista. Sitä tietoa mitä kirjasta et löydä, et tarvitse!

 3. Arvostelu tuotteesta: 5 / 5

  Veronica Laitinen

  Tätä kirjaa ilman ei pakurin ystävä pärjää. Täytyy vain muistaa ettei jokamiesoikeus koske pakuria kun metsässä liikkuu.

 4. Arvostelu tuotteesta: 4 / 5

  Mervi

  Kirja on ensimmäinen tutustumismatka sienten ja pienten eliöiden maailmaan,ikinä.En syö sieniä,mutta pakurikääpään uskon ja siksi kirja on luottoteos!

 5. Arvostelu tuotteesta: 5 / 5

  Carita Lankinen

  Yksi tärkeä tietokirja muiden tärkeiden terveystietokirjojen joukossa lisäämässä valistuneisuutta itsestä ja toisista huolehtimisessa. Tämä tieto ei lisää tuskaa,vaan on yksi askel viisauden tiellä.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa nyt Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja ilmaiseksi! Lataa e-kirja (arvo 35,90 €) ilmaiseksi tästä!