Kauppa

Pakurikääpä – Opas lääkinnällisten sienten maailmaan (PDF)

22,90 sis. ALV

HUOM! Tämä on sähköinen versio kirjasta. Mikäli haluat tilata normaalina kirjana löydät tuotteen täältä. Saat kirjan latauslinkin maksun jälkeen selaimeen.

 

Pakurikääpä on syväluotaava sukellus metsiemme vähemmän tunnettuun aarreaittaan, lääkinnällisten sienten kiehtovaan maailmaan.

Varasto loppu

tuotetunnus (SKU) 118 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

HUOM! Tämä on sähköinen versio kirjasta. Mikäli haluat tilata normaalina kirjana löydät tuotteen täältä. Saat kirjan latauslinkin maksun jälkeen selaimeen.

Koivujen kyljillä kasvavan pakurin käytöstä mainitaan jo 1800-luvulla Aleksis Kiven Seitsemän Veljestä -teoksessa. Tämän jälkeen pakurin tie on kulkenut sotavuosina kahvin korvikkeena juodusta ”tikkateestä” ja myyntipannassa lojuneesta uuselintarvikkeesta megatrendiksi, joka on saanut tuhannet suomalaiset hörppimään pakurista valmistettua teetä.

Jaakko Halmetoja

Jaakko Halmetojaa voi kiistatta pitää henkilönä, joka on keskeisimmin vaikuttanut pakurikäävän popularisointiin Suomessa. Sadat luennot, radio- ja TV-haastattelut ovat suppiloineet ison läjän palautetta, kokemuksia ja aiemmin kiven alla ollutta tietoa Halmetojan hyppysiin.

Pakurikääpä – Opas lääkinnällisten sienten maailmaan

Suomalaisille tuttujen kantarellien ja suppilovahveroiden lisäksi takapihamme metsät ovat täynnä arvokkaita sieniä, joita vain pieni osa ihmisistä osaa hyödyntää. Pakurikääpä -kirja on ensimmäinen suomeksi kirjoitettu, laajemmin lääkinnällisiä sieniä käsittelevä teos. Kirja käy seikkaperäisesti läpi pakurikäävän historiaa, terveysvaikutuksia, aktiivisia ainesosia, eri valmistustapojen etuja ja nitoo kasaan aiheen tiimoilta viljellyt legendat sekä 2000-luvun kirkkaimman tieteellisen tutkimusdatan.

Esipuheen kirjaan on kirjoittanut FT, kasvitieteilijä, professori ja tietokirjailija Sinikka Piippo.

Kirjan avulla opit mm. seuraavat asiat:

  • Pakurin historia Suomessa ja maailmalla
  • Pakurin tunnistaminen, kerääminen ja käsittely
  • Pakurin aktiiviset ainesosat ja tieteellinen tutkimus
  • Pakurin historia perinteisenä syöpälääkkeenä
  • Yli 40 eri käyttötapaa ja runsaasti laadukkailla värikuvilla varustettuja reseptejä

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Pakurikääpä – Opas lääkinnällisten sienten maailmaan (PDF)”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa nyt Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja ilmaiseksi! Lataa e-kirja (arvo 35,90 €) ilmaiseksi tästä!