Eräässä japanilaisessa tupla-sokkotestissä tutkittiin pakuriuutteiden vaikutuksia terveiden ihmisten veriarvoihin. Tutkimukseen osallistui 60 ihmistä, jotka jaettiin kolmeen kahdenkymmenen hengen ryhmään. Ensimmäinen ryhmä sai 15 ml laimennettua viinietikkaa, toinen 5 ml pakuriuutetta ja kolmas 15 ml laimennettua pakuriuutetta. Uutteet oli valmistettu viljellystä pakurikäävästä. Vahvaa pakuriuutetta saaneen ryhmän aortan verenpaine, kehonpaino ja veren glukoositasot laskivat kaikki merkittävästi. Veren superoksidoituneiden lipidien arvoissa todettiin kaikista suurin arvojen aleneminen. Kokeeseen osallistujien subjektiivisissa kokemuksissa havaittiin pakuriuutteita nauttineen ryhmän jäsenillä kehitystä kylmänsietokykyvyssä, unenlaadussa ja tahdonvoiman lisääntymisessä. Samat ryhmät raportoivat myös lisääntyneestä virtsaamisen tarpeesta ja hikoilusta.
Lisäksi pakuria käyttäneillä ryhmillä huomattiin mieto veren triglyseriditasojen nousu. Yhteenvetona tutkijat suosittelivat kuitenkin yleisesti pakuriuutteiden hyödyntämistä päivittäisessä käytössä.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -15% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!
Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.
© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja