Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta.
Pellavansiemen tai sen osat ovat hyviä lisäravinteita, joilla on merkittäviä terveysvaikutuksia.
Pellavansiemenestä saadaan puristamalla kahta tärkeää tuotetta, öljyä ja rouhetta. Ihmiskäyttöön tulisi hyväksyä ainoastaan kylmäpuristettu pellavansiemenöljy.
Kun pellavansiemenöljy tuotetaan hapettomassa tilassa puristamalla, se säilyy jopa neljä kuukautta härskiintymättä edellyttäen, että öljy säilytetään jääkaapissa ilmatiiviissä valoa läpäisemättömässä astiassa. Runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja sisältävän öljyn hyvä säilyminen viittaa siihen, että öljyn lisäksi siinä on antioksidatiivisesti vaikuttavia aineita.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Vatsa kuntoon -pokkari tästä!
© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola