Teetä keitettäessä suurin osa asiantuntijoista suosittelee lisäämään 1–2 rkl pakurijauhetta litraan vettä. Toinen nyrkkisääntö on käyttää suhdetta 1:5 (pakuria suhteessa veden määrään). Tärkeimpänä tekijänä pakuriteen keittämisessä tai hauduttamisessa on kuitenkin mielestäni uutoksen värin tarkkailu. Valmis tee on väriltään tummanruskean ja mustan välimaastossa.
Suomessa suoritettujen kokeiden mukaan 20 litran pakuriuutoksen valmistamiseen voidaan käyttää 1,1 kiloa jauhetta, jolloin matalissa lämpötiloissa tapahtuvalla pitkällä uuttamisella saadaan lopulta aikaan kylläinen liuos (5,5 % pakuria / vesimäärä / g). Tämä vahvistaa ”1 rkl (n. 5 g) litraan vettä” -ohjeistuksen toimivuutta.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -15% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!
Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.
© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja