Alkusanat

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirjasta, jonka voit ladata nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä (HUOM! Edun arvo 35,90€) >>

Tämä kirja on syntynyt vastaamaan siihen todelliseen tilanteeseen, että jopa yli miljoona suomalaista kärsii ruoansulatuselimistön sairauksista ja vaivoista. Ylävatsavaivoista kärsii yli viidesosa suomalaisista, mahdollisesti jopa 40 %. Monet kärsivät vuosikausia saamatta apua.

Tämä kirja tarjoaa terveydestään kiinnostuneille uusia näkökulmia ruoansulatuselimistön sairauksien ja vaivojen hoitoon ravitsemushoidolla, jota kutsutaan myös tukihoidoksi tai kansainvälisessä kirjallisuudessa yleisemmin antioksidanttihoidoksi. Koska ravitsemushoito vaikuttaa myös immuunijärjestelmään ja elimistön myrkynpoistojärjestelmään, antioksidantti-termi ei täysin kata ravitsemushoidon laajoja vaikutuksia. Kyse on siis ihmisen ruokavalion heikkojen kohtien selvityksestä ja hoidosta pienoisravintotekijöillä, kuten vitamiineilla ja hivenaineilla sekä erilaisilla ravintovalmisteilla ja rohdoilla.

Kirjassa tarkastellaan ensin mahasuolikanavan toiminnallisia häiriöitä ja keskeisiä ruoansulatuselimistön sairauksia ja vaivoja hoitoineen. Sen jälkeen tarkastellaan ravitsemushoidon käytännön toteutusta, leikkaukseen valmistautumista, ja lopuksi on useita konkreettisia potilasesimerkkejä ruoansulatuselimistön sairauksien hoidoista ja parantumisista.

Kirjassa kerrotaan, mitä ruoansulatuselimistön sairaudet ovat, kuinka ne syntyvät ja miten niitä hoidetaan ravitsemushoidolla 30 vuoden aikana antioksidanttiklinikoilla on autettu tuhansia ongelmapotilaita. Useimmilla heistä on ollut tautiprosessi myös ruoansulatuselimistössä. Tämä kirja perustuu kirjoittajalääkärin käytännön työssä hioutuneeseen ammattitaitoon sekä alan lääketieteelliseen kirjallisuuteen. Kirjan useat potilastapaukset kertovat omaa kieltään siitä, kuinka näistä sairauksista voi selviytyä ja mitä kaikkea se edellyttää.

Jo hokemaksi muodostunut ajatus ”ihminen on kokonaisuus” pitää täysin paikkansa. Mitä ihminen suuhunsa laittaa ja mitä muita aineita hänen elimistöönsä tulee ulkopuolelta, vaikuttaa kaikkeen hänessä. Maha-suolikanavan sairauksissa tämä näkyy erityisen selvästi. Ravintoaineet voivat sekä tehdä sairaaksi että parantaa.

Kaarlo kuva miniRavitsemushoidon käsite on laajempi kuin pelkkä ruoka. Tässä kirjassa kerrotaan, mihin lääkkeellinen eli farmakologinen ravitsemushoito antioksidanteilla ja muilla ravintolisillä perustuu, miten ja miksi se toimii ja miten sitä toteutetaan käytännössä ruoansulatuselimistön sairauksien hoidossa. Hoidon avaimet ovat kuitenkin potilaalla itsellään: hän on vastuussa siitä, kuinka hän noudattaa hoitoa, minkälaista ravintoa hän nauttii ja minkälaiset hänen elintapansa ovat. Kirja tarjoaa tärkeitä näkökulmia ja keinoja itsensä mielekkääseen hoitamiseen ja terveyden ylläpitoon.

Jokaisella on oikeus yksilölliseen ravitsemushoitoon. Vaikka olemme kansakuntana vielä matkan päässä tästä tavoitteesta, se on kuitenkin saavutettavissa. Valistunut potilas on terveydenhoidon myönteisen kehityksen kannalta tervetullut ilmiö, ja uskonkin, että tämä kirja lisää tärkeää tietoa ravinnon ja ravitsemushoidon merkityksestä terveyden ja sairauksien hoidossa. Kirja on tarkoitettu jokaiselle, joka on kiinnostunut ravitsemuksesta. Lääkäreille ja hoitoalan toimijoille toivotan lukuhaluja.

Kaarlo Jaakkola
lääketieteen lisensiaatti, kirurgian erikoislääkäri

Haluatko koko Kaarlo Jaakkolan tietopaketin aiheesta?

Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirja, on ladattavissa nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä >>

HUOM! Kun lataat kirjan ilmaiseksi TÄNÄÄN, niin etusi arvo on 35,90€!

Lataa kirja tästä>> 

Biomedin lisäetu Terveyssivut.fi lukijoille!

Uuden terveyssivut.fi sivuston kunniaksi –15 % alennus alekoodilla TERVEYSSIVUT koko Biomedin terveystuotteiden valikoimasta!

Tilaa esimerkiksi markkinoiden vahvin ja puhtain kurkumiinivalmiste, lisäaineettomat D-vitamiinitipat tai kotimainen poron Luuliemijauhe nopealla toimituksella netistä.

Lunasta etusi ja tilaa tästä>>

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola