Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta.
Jo 1980-luvulla on käytetty hoitomenetelmää, joka parantaa antibioottilääkityksen turvallisuutta. Probioottien merkitys tiedostettiin Ranskassa jo 1980-luvulla: lääkäreiden opetuksessa korostettiin, että antibioottihoidon aikana tulee aina määrätä probioottivalmiste. Esimerkiksi Bordeux’in yliopiston professori luennossaan kandidaateille sanoi, että kyseessä on hoitovirhe, jos määrätään antibioottikuuri ilman probioottisuojausta. Ranska onkin monessa mielessä lääketieteen alalla sivistysvaltio. Muutama vuosi sitten Suomessa oli melko laajassa luonnonlääketieteellisessä käytössä ranskalainen probioottivalmiste.
Nykyisin käytän praktiikassani englantilaisen luonnonlääketehtaan BioCare’n kehittämiä probioottivalmisteita. Vaikeissa sairauksissa aloitan lääkityksen probioottiannoksella, jossa on kolmea tärkeimmäksi tiedettyä probioottilajia kukin erikseen mikrokapseloituna, yhteensä 100 miljardia probioottia/annospussi. Usein tätä vahvaa valmistetta riittää 1⁄2-1 pussia päivittäin 3–7 vrk:n ajan. Sen jälkeen voidaan ottaa käyttöön kapselivalmiste (annoksella kapseli päivässä), joka sisältää yhteensä 24 miljardia kahta probioottilajia mikrokapseloituna. Kun suolisto on rauhallinen, riittää probioottiannos, joka sisältää 8 miljardia kahta erikseen mikrokapseloitua probioottia päivässä. Ylläpitävänä annoksena olen käyttänyt kapselin päivittäin, joka toinen tai joka kolmas päivä.
Klassillisten infektiotautien hoidossa antibiootit ovat tarpeellisia, usein tehokkaita ja jopa välttämättömiä. Mahdollisiin komplikaatioihin tulisi reagoida määräämällä antibioottikuurien ajaksi ja jatkohoidoksi tehokkaita probioottivalmisteita sekä ravitsemushoitoja.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa nyt Kaarlo Jaakkolan kirjapaketti -20% edullisemmin koodilla ”kaarlojaakkola” tästä!
Lisää koodi ”kaarlojaakkola” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.
© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola