Antioksidantit suojaavat ja korjaavat

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta (lataa koko e-kirja NYT ILMAISEKSI tästä).

Ihminen rakentuu arvioiden mukaan 100 biljoonasta solusta, joita on arvioitu olevan 200 erilaista solutyyppiä. Ihmisen soluissa arvioidaan tapahtuvan päivittäin lähes 10 000 mutageenista vauriota solussa. Ne voivat korjautua, jos elimistössä on riittävästi pienoisravintotekijöitä, jotka estävät hapetusstressiä ja matala-asteista tulehdusta.

Antioksidantti- ja immuunijärjestelmän tehokkaan toiminnan keskeisimpiä perusedellytyksiä on elimistön hyvä ravitsemustasapaino. Sillä tarkoitetaan energiaravinteiden, kuitujen sekä elimistölle välttämättömien vitamiinien, hivenaineiden, rasvahappojen ja elimistöä suojaavien rohdoksien merkittävää ravitsemuksellista saantia. Jokainen potilas hyötyy merkittävästi yksilöllisesti valittujen laboratoriomittauksiin perustuvien mikroravinteiden yksilöllisesti annostelluista ravitolisähoidoista.antioksidantit

Eri ravintotekijät vaikuttavat monella tavalla sekä antioksidantti- että immuunijärjestelmään. C-ja E-vitamiinit hajottavat suoraan vapaita radikaaleja ja ne vaikuttavat toisiinsa toimiessaan antioksidantteina. E-vitamiinin antioksidanttivaikutus on riippuvainen C-vitamiinin ja mahdollisesti muidenkin pelkistävien mikroravinteiden riittävyydestä. Rasvasolut ja solujen biologiset kalvorakenteet voivat vaurioitua happiradikaalien vaikutuksesta.

Pienoisravintotekijöiden riittävä saanti on edellytys kudosvaurioiden estämiselle ja nopealle korjautumiselle. Seleeniyhdisteet yhdessä muiden mikroravintotekijöiden kanssa käynnistävät DNA:n korjaustapahtumat.

Antioksidanttijärjestelmän lisäksi elimistön immuunijärjestelmä on toinen tehokas mekanismi syöpää vastaan. Sen tehtävänä on torjua elimistöön tunkeutuvia taudin aiheuttajia, esimerkiksi erilaisia pieneliöitä kuten viruksia, bakteereita ja sieniä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että myös terveenä pidetyn ihmisen elimistössä syntyy jatkuvasti lähes päivittäin syöpäsoluja. Niitä elimistön immuunijärjestelmä tuhoaa kuten muitakin tunkeutujia.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Päätimme, että parasta mitä meillä on antaa nyt kytevään tilanteeseen, on jakaa Antioksidanttiklinikoiden perustajan, erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja kokonaisuudessaan ILMAISEKSI!

Lataa NYT Kaarlo Jaakkolan kirja “Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla” ILMAISEKSI (norm. 35,90€) TÄSTÄ:

Lataa e-kirja ilmaiseksi tästä >> 

Sivulta löytyy myös 16 ilmaista käytännönläheistä terveysopasta, jotka ovat kaikki toistaiseksi ilmaiseksi ladattavissa (arvo 4,90 € / kpl). Tutustu oppaisiin ja lataa ne koneellesi tästä: http://biomed.fi/ladattavat-oppaat/

PS. Nyt on aika jakaa todellisen ravitsemushoitojen legendan viisauksia koko kansan avuksi! Anna myös läheisellesi mahdollisuus ilmaiseen terveystietoon ja laita e-kirjan ja oppaiden linkit jakoon somessa tai emaililla.

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola